Alle disse rotgrønnsakene vi har rundt oss, er veldig fine å bruke for å lage en deilig suppe! Det er både billig og smakfullt, og det kan man virkelig like! Her er det gulrot og litt potet som går i bresjen for å lage en mild og god suppe som passer like godt til hverdags som fest.

Har du lyst til å lage en god potetsuppe med basilikumolje til, finner du oppskrift på det her!

gulrotsuppe 4

Oppskrift på gulrotsuppe
til 4 personer

1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
500 g gulrot
1 liten kokefast potet, ca. 100 g
1 fennikel
2 ss olivenolje
½ ts korianderfrø
2­ greiner frisk timian
1 laurbærblad
½-1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 l grønnsakskraft eller –buljong – blir det litt mye
3 dl kokosmelk
ferdig wokblanding med grønnkål, rødkål og gulrot til pynt

Rens og hakk opp løken og hvitløken. Skrell gulrøttene og poteten og del dem i mindre biter. Fennikelen skjærer du i tynne strimler. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen, korianderfrøene, timian, laurbærblad, salt og pepper og la det surre på svak varme i 30–40 minutter. Det skal ikke ta farge, men bli skikkelig mykt.

Tilsett kraften, eller buljongen, og kokosmelken og kok opp. La det småkoke i ca. 10 minutter, til poteten er helt myk.

Ta ut timiangreinene og laurbærbladene og mos suppen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Her pynter jeg suppeskålene med en ganske så grovdelt kålblanding. Du kan selvfølgelig bare legge en grein timian eller drysse noen timianblader over istedenfor.

gulrotsuppe 3

gulrotsuppe med kåltopping

høstfest 7

God suppe!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *