Ukemeny for uke 43

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 43

Denne uken kommer til å bli en skikkelig hektisk – og forhåpentligvis veldig moro – uke for meg! Jeg skal ha to matkurs/foredrag for mange småbarnsforeldre her i Rakkestad. Så skal jeg ha to matkurs med en svær gjeng finansfolk og så skal jeg spille inn 6 matfilmer! I tillegg til å drifte bloggen, selvfølgelig, og alt det innebærer.

Vil du få et lite innblikk i hvordan livet bak bloggen er, finner du meg på Snapchat som frutimian. Du kan også gå inn på Snapchat. Så finner du dette bildet og klikker på skjermen din slik at den scanner dette bildet. Da kommer jeg opp! Jippi!

snapcode-frutimian

 

Jo travlere en uke er, desto viktigere er det å få i seg skikkelig mat. For uten det, forsvinner også den gode energien. Den satser jeg på at både du og jeg kan holde med denne ukemenyen!

En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 24. oktober – Laks med agurksalat og kokte poteter

Dette synes jeg er perfekt middag hvilken som helst dag i uka!

laks-med-agurksalat-og-dillpoteter

 

Tirsdag 25. oktober – Spagetti bolognese

Etter min mening er spagetti bolognese er en supergod hverdagsmiddag som er kjapp å lage. For å høyne sunnhetsfaktoren litt, lurer jeg inn både løk, hvitløk og gulrot. Du kan gjerne også bruke fullkornspasta.

pasta-og-kjottsaus

 

Onsdag 26. oktober – Kotelettgryte med pærer

Smaken av svinekoteletter og pærer sammen, er faktisk riktig så god, og har du ikke prøvd det før, er dette dagens oppfordring fra meg.

Jeg vet at mange av dere som leser Fru Timian innimellom, er glad i denne middagen – så her kommer den som dagens middagstips.

koteletter-og-paere-2

 

Torsdag 27. oktober – Indisk gryte med linser og blomkål

Dette er middagen for deg som har lyst på en supergod vegetarisk middag. I India er de veldig mye flinkere enn oss her på bjerget til å lage smaksrik og mettende vegetarisk mat. Her får du en knallgod gryte med linser og blomkål.

79gw0233

 

Fredag 28. oktober – Tortillachips med guacamole og chorizo

Dette er egentlig ikke en hel middag, men mer som en snackserett, men den er så god at jeg tenker at den funker aldeles perfekt på fredagskvelden.

nachos

 

Lørdag 29. oktober – Stekte kyllingbryst med aspargesbønner og mais

Dette er en skikkelig deilig kyllingmiddag!

kyllingbryst med aspargesbønner og mais

 

Søndag 30. oktober – Fiskepai med potetmostopping

Jeg har skikkelig sansen for den engelske varianten av fiskegrateng. Absolutt ikke på bekostning av den gode norske varianten, men som et tillegg. Som den store potetmoselskeren jeg er,  fryder jeg meg når jeg setter gaffelen ned i den gyllenbrune og sprø skorpen, gjennom ultramyk mos og ned til store, gode fiskestykker.

fiskepai-med-potetmostopping

 

Ukens dessert – Bakte epler med pekannøtter og karamellsaus

Har du lyst til å kose deg med en skikkelig god dessert i løpet av uka, synes jeg at du skal prøve deg på denne! Den er rett og slett supergod!

bakte epler 2

 

Ukens gjærbakst – Grove pitabrød

Pitabrød er perfekte brød til å putte godt pålegg inni. Både pitabrød og naanbrød er noen av de eldste brødene som finnes, og de har blitt lagt i rundt 6.000 år.

grove-pitabrod

 

En god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon