Iste med lime og tranebærjuice

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Iste med lime og tranebærjuice

Å lage sin egen iste er riktig så enkelt og veldig mye bedre – synes iallfall jeg – enn det aller meste av de isteene du får kjøpt ferdig i butikken! Jeg synes de ferdigkjøpte versjonene som oftest er alt for søt og veldig ofte smaker de ganske så kunstig også. Jeg slår derfor et slag for de hjemmelagde versjonene.

Når du skal lage iste, lager du bare en helt vanlig te først, lar den bli avkjølt og så tilsetter du isbiter og gjerne noen skiver med lime eller sitron, eller noen mynteblader før servering.

Vil du at lagingen skal gå litt fortere, er det lurt å brygge teen med deler av vannet for så å tilsette mer kaldt vann når bryggingen er ferdig. Da går avkjølingsprosessen fortere.

Oppskrift på svart iste med tranebærjuice
nok til 2 glass

2 poser Earl Grey-te eller 3 ts i løsvekt
3 dl kokende vann
1 ss honning
2 dl kaldt vann
1 1/2 dl tranebærjuice eller en annen juice
1 lime
isbiter

Ha teposene eller løsteen i et litermål el. og hell over det kokende vannet. Ha i honningen og rør rundt. La teen stå å trekke i 4-5 minutter. Den skal gjerne være litt sterkere enn den teen du brygger deg til vanlig.

Ta ut teposene eller sil teen over i en mugge. Tilsett det kalde vannet, tranebærjuice og saften av 1/2 lime. La teen avkjøles. Sett den gjerne i kjøleskapet.

Ved servering skjærer du opp resten av limen i skiver eller små terninger og har i to glass sammen med massevis av isbiter og noen mynteblader. Hell over teen og server.

 

2 kommentarer til “Iste med lime og tranebærjuice”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon