Noen ganger kommer jeg over noen oppskrifter som jeg bare må prøve. Denne banankaken med kremostglasur var virkelig en av dem. Tenk deg kombinasjonen av myk, saftig og smakfull banankake og en av de beste glasurene jeg vet – nemlig kremostglasur smakssatt med litt lime! NAM! Originaloppskriften fant jeg på bloggen Sallysbakingaddiction.com.  Jeg har gjort noen små endringer.

Sally lager kremostglasuren sin på en annen måte enn jeg vanligvis bruker, men jeg likte hennes måte veldig godt! Så kanskje dette blir min nye standard fremover?

Dette er en superenkel kake å lage og den passer perfekt å servere i de fleste tilfeller! Herlig!

Banankake med kremostglasur

Kakerøren
3 modne bananer
175 g mykt smør
200 g sukker
100 g mykt brunt sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
375 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
½ ts kanel
3 ½ dl skummet kulturmelk
60 g pistasjnøtter

Glasuren
225 g naturell kremost
125 g mykt smør
350 g melis
1 ts vaniljesukker
1/8 ts flaksalt
saft av ½ lime
25 g pistasjenøtter

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle en liten langpanne med bakepapir. Den jeg bruker her er på 30 x 25 cm.

Ha bananene i en kjøkkenmaskin og mos dem kjapt sammen. Hell dem over i en annen bolle. Ha så smøret og alle tre sukkertypene i miksebollen og pisk til det blir luftig. Det tar 4-5 minutter. Skrap ned langs kantene en gang eller to.

Ha i eggene og pisk dem inn. Bland sammen alle de tørre ingrediensene (unntatt nøttene) og ha dem og melken i vekselsvis mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet. Rør inn bananene til slutt. Ikke rør mer enn nødvendig. Det går helt fint selv om det er noen små bananklumper i røren.

Grohakk pistasjnøttene og rør dem inn i røren.

Hell røren over i langpannen og sett formen i stekeovnen. Stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk en tynn pinne midt i kaken. Kommer den  tørr ut av kaken, er den ferdig.

La kaken avkjøles helt. Du kan gjerne lage kaken dagen før servering.

Når du lager glasuren har du kremosten og smøret i en mikser og pisker det sammen på høy hastighet til det blir glatt og kremete. Ha i melisen, vaniljesukkeret, flaksaltet og limesaften og pisk på lav hastighet i 30 sekunder. Så øker du hastigheten til full fart og pisker kraftig i 2 minutter.

Fordel glasuren over kaken.

Hakk opp pistasjenøttene og fordel dem rundt kantene av kaken.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *