Hjemmelaget kebab

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelaget kebab

Jeg elsker en saftig kebab med massevis av gode smaker! Og med kebab mener jeg da godt kjøtt trædd på et spyd og stekt eller grillet. Nam! For det er nettop det kebab betyr – trædd på spyd.

Er det grillsesong og varmt ute, er det perfekt å grille kebabene. Men en stekepanne eller grillpanne går også særdeles bra. Disse er stekt i grillpanne inne på kjøkkenet!

Et lurt tips er å legge spydene i fryseren i 15 minutter før du steker eller griller dem, så holder de fasongen bedre.

Du kan lage kebab med terninger av kjøtt, du kan presse kjøtt og skjære av skav – som de gjør i kebabsjapper – eller du kan bruke kjøttdeig, som jeg gjør her. Og når vi bruker kjøttdeig, er det lurt å arbeide ganske mye med deigen sånn at den blir ganske fast i konsistensen. Når vi lager hamburger ønsker vi å arbeide minst mulig med kjøttet, for å få et luftig resultat. Sånn er det altså ikke med kebabene. Men, de skal bli skikkelig saftig, altså! Og det blir disse!

Oppskrift på hjemmelaget kebab og kebabdressing

til 4 personer

2 fedd hvitløk
1 rødløk
2 ss olivenolje
500 g kjøttdeig
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1/2 t paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts tomatpure
10-12 greiner frisk persille
1-2 ss olje til steking

Dressing
1 lite fedd hvitløk
1 dl gresk yoghurt
1 ts majones
1 ts ketsjup
½ ts flaksalt
¼ ts spisskummen
¼ ts chilipulver

Serveres med salat, sylteagurk og pitabrød.

Vil du bake dine egne pitabrød, finner du oppskrift på det her!

Finhakk hvitløkfeddene og rødløken og ha det i en stekepanne samme med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter til løken har blitt blank.

Ha både den stekte løken, inklusive oljen den ble stekt i, i en matprosessor sammen med resten av ingrediensene til kebabene. Kjør knivene rundt til alt er godt blandet.

Smak gjerne på blandingen for å kjenne om den er passe krydret. Dersom du ikke liker å smake på rått kjøtt, kan du – som jeg bruker å gjøre – stikke fingeren i massen og så smake på fingeren. Tilsett eventuelt litt mer salt og pepper.

Fordel massen i fire like store deler og form hver del til lange, tykke pølser, som du så trær på et grillspyd. Her bruker jeg trespyd.

Legg spydene på en oljen tallerken og legg tallerkenen i fryseren i 15 minutter før du starter stekingen. Så rekker massen å bli litt fastere.

I mellomtiden kan du lage dressingen. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland den sammen med resten av ingrediensene.

Pensle kebabene med olje og legg dem enten i en grillpanne eller på grillen. Skal du steke i en vanlig stekepanne, kan du ha oljen i pannen. Stekes på forholdsvis sterk varme i starten, sånn at du får en fin stekeskorpe. Vend den rundt etterhvert som den blir brun på den ene siden. Skru ned varmen noe, eller legg den over på indirekte varme på grillen, og stek til de har blitt gjennomstekte. Det vil ta 10-12 minutter totalt.

Varm pitabrød og skjær opp noen syltagurker. Finn fram salat. Da er det klart for kebabfest!

 

 

 

2 kommentarer til “Hjemmelaget kebab”

    • Hei Anne! Ja, det skal bli som en deig. Tror kanskje det blir litt for tungt for en stavmikser å jobbe med dette, men du kan prøve. Ellers går det veldig greit å bare kna det sammen for hånd også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon