Snaddermat fra Valdres

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Snaddermat fra Valdres

Innlegget inneholder sponsede varer. 

Da jeg nylig var i Valdres, var jeg så heldig å få med meg en eske med spiselige godsaker hjem igjen. Så da tenkte jeg det var fint å dele bilder av det med dere, så kan jo dere også prøve noe av det dersom dere er i området.

Jeg traff på en aldeles skjønn dame – Kathrin Aslaksby – som driver Olestølen sammen med sin mann, Thomas. Her driver de med geiter og utnytter alt hva geitene gir. På bildene ser du den rosa osten – Frisk Ole – som er en ferskost av geitmelk, tilsatt tyttebær og de hvite osteterningene – Getaost – som er deres svar på grekernes fetaost. Den passer perfekt å bruke som en salatost. De hvite ostetrekantene kommer også fra mikroysteriet deres. Det er en vellagret hvit geiteost. Skikkelig god.

Av kjøttet lager de blant annet pepperkurv. Det er den minste av de to spekepølsene du ser på bildet. Den likte jeg skikkelig godt.

Du kan lese mer om produksjonen og mulighetene for å komme på besøk og å være med å yste selv her!

Er du glad i kraftige spekepølser, kan du sjekke ut Farmorpølsen fra Piltingsrud gård.

I etterkant av turen min dit, lagde jeg også en herlig sommersalat med vannmelon og fenalår inspirert av et matbilde jeg fikk tilsendt fra en av deltagerne. Den oppskriften må du bare sjekke ut! Den er SMAKEN AV SOMMER!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon