Byggrynssalat med vannmelon og fetaost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Byggrynssalat med vannmelon og fetaost

Som det oser sommer av denne byggrynssalaten med vannmelon og fetaost! Den søte vannmelonen og skarpheten fra fetaosten er en perfekt smaksmatch, synes iallfall jeg! Legg til litt nøttesmak fra byggrynene, noen tomater og urter, ja, da sier jeg JA TAKK! Å det er så godt med smakfulle, fargerike og mettende salater!

Du kan spise denne byggrynssalaten som en rett i seg selv, eller ha den som tilbehør til både grillmaten og på et festbord dersom du har planer om å servere mange ulike retter.

Kos deg!

Ingredienser

200 g middagsbygg
1 ts salt
6 tomat(er)
500 g vannmelon etter du har skjært av skallet
100 g fetaost
0.5 potte flatbladet persille
4 vårløk
1 sitron
2 ss olivenolje
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik lager du byggrynssalat med vannmelong og fetaost

Jeg kjøper byggryn som heter «Middagsbygg». De er lettkokte og er veldig kjekke å bruke. Du kan også bruke hele byggryn. De bør bløtlegges og du må beregne lengre koketid.

Kok byggrynene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Mens grynene koker, kutter du opp tomatene, vannmelonen og fetaosten i små terninger og finhakker persillebladene. Vårløken skjærer du i tynne ringer.

Vask sitronen godt før du river av skallet med den fine siden på rivjernet, deler den i to og klemmer ut saften. Rør både skallet og saften sammen med olivenoljen, flaksaltet og pepperen.

Når byggrynene er ferdigkokt, heller du dem over i en serveringsbolle og bruker en gaffel for å røre litt luft inn i dem. Hell over den smaksatte olivenoljen og rør den inn. La byggrynene avkjøles før du blander inn resten av ingrediensene og rører det sammen.

Denne oppskriften er fra boken min: «Fru Timians beste sommermat».

Bildene er tatt av Studio Dreyer + Hensley. 

2 kommentarer til “Byggrynssalat med vannmelon og fetaost”

 1. Hei.
  Hvilken byggryn bruker du? Er det en som har mindre koke tid, og har samme næringsinnhold som vanlig bygg eller som må stå i vann over natten ?
  Takk for svar.
  Heidi

  • Hei Heidi!
   Jeg bruker den som heter «middagsris» og som koker ferdig på rundt 20 minutter fra Møllerens. Noen ganger bruker jeg også perleris eller andre tilsvarende produkt fra Holli Mølle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon