Å det er så godt med smakfulle, fargerike og mettende salater!
Denne byggrynssalaten er perfekt tilbehør til både grillmaten og på et festbord dersom du har planer om å servere mange ulike retter.
Kos deg!
Oppskrift på byggrynssalat med vannmelon og fetaost
som tilbehør til 4 personer
200 g lettkokte byggryn
vann
2 ts salt
6 tomater
ca. 500 g vannmelon
100 g fetaost
½ potte flatbladet persille
4 vårløk
1 sitron
2 ss extra virginolivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
Kok byggrynene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
Mens grynene koker, kutter du opp tomatene, vannmelonen og fetaosten i små terninger og finhakker persillebladene. Vårløken skjærer du i tynne ringer.
Vask sitronen godt før du river av skallet med den fine siden på rivjernet, deler den i to og klemmer ut saften. Rør både skallet og saften sammen med olivenoljen, flaksaltet og pepperen.
Når byggrynene er ferdigkokt, heller du dem over i en serveringsbolle og bruker en gaffel for å røre litt luft inn i dem. Hell over den smaksatte olivenoljen og rør den inn. La byggrynene avkjøles før du blander inn resten av ingrediensene og rører det sammen.
Denne oppskriften er fra boken min: «Fru Timians beste sommermat». Du kan bestille boken her!
Bildene er tatt av Studio Dreyer + Hensley.
Lesernes kommentarer