Vegetarboller – grønnsaksboller med rødbeter og gulrot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vegetarboller – grønnsaksboller med rødbeter og gulrot

Jeg blir rett og slett veldig glad når jeg ser bildene av denne maten! Så utrolig herlige farger! Og så kan jeg love deg at smaken står til fargene! Disse vegetarbollene er supergode! Og så er de veldig enkle og raske å lage også.

Både rødbetene og gulrøttene er med på å gi dem en litt søtlig smak som matcher godt til scrirachasausen.

Bollene er fine å fryse ned, hvis du nå kunne tenke deg å lage stor porsjon, for å ha også til senere bruk.

Har du prøvd ut oppskriften min på falafler? De blir knallgode!

 

Rødbet- og gulrotboller med pasta og tomatsaus

4 personer

Vegetarbollene
2 store gulrøtter
2 rødbeter
ca. 150 g havregryn
1 boks, 250 g hermetiske kikerter
2 ts scrirachasaus, det er en chilisaus – kan erstattes med 1/4 ts chilipulver
1 ts salt
nykvernet pepper
2-3 ss olive til steking

Tomatsausem
1 liten løk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 boks, 5 dl. most hermetisk tomat
nykvernet pepper

300-350 g tørket spagetti eller tagliatelle
litt basilikum til servering

Start gjerne med tomatsausen, så får den stå å småkoke mens du lager bollene.

Finhakk løken og hvitløken og ha det i en kjele sammen med saltet. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken begynner å bli blank. Ha i tomatene og kok opp. La det småkoke i alt fra 15 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Skrell og riv gulrøttene og rødbetene på den grove siden av rivjernet. Jeg liker å bruke engangshansker både når jeg gjør dette og når jeg ruller ut bollene etterpå, så slipper jeg at hendene blir helt mørkerøde av rødbetene.

Klem ut så mye saft av de revne grønnsakene som du greier før du har dem i en matprosessor sammen med resten av ingrediensene. Ikke ha i alle havregrynene med en gang, men vent for å sjekke konsistensen på grønnsaksmassen. Kjør knivene på matprosessoren rundt til alt blir helt smulete og får konsisens nærmest som kjøttdeig. Er den fremdeles litt løs, har du i resten av havregrynene. Massen skal være forholdsvis fast.

Form små boller. Jeg liker å kle et stekebrett som jeg legger bollene på etterhvert som jeg former dem slik at alle er ferdig formet før jeg steker dem.Jeg bruker også en liten isskje med stålvaier i midten når jeg lager små boller som dette, så blir de like store og er lette å forme. Men, du kan selvfølgelig bare rulle massen i håndflatene også.

Det skal bli 20 små boller.

Varm oljen i en stor stekepanne og stek grønnsaksbollene på forholdsvis høy varme til de får en gyllenbrun skorpe og er gjennomstekte. Du kan skru ned varmen litt etter noen minutter.

Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Når pastaen er ferdig, rører du halvparten av tomatsausen inn sammen med pastaen. Resten har du til serveringen.

God middag!

 

4 kommentarer til “Vegetarboller – grønnsaksboller med rødbeter og gulrot”

  1. Åååh, nå ble jeg glad! Kjøpte rødbeter fra en lokal bonde i dag, så dette skal jaggu prøves ila helga! Er disse greie til å fryse ned? 20 stk er litt mye for bare lille meg på en gang.

    Hilsen matglad student og navnesøster, Marit.

    • Hei Anne Marthe!
      Jeg bruker rå rødbeter. Ettersom jeg river dem, rekker de å bli helt fine i løpet av stekingen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon