Oh la la! Blir du like glad som meg når du ser fargen på denne suppa? Jeg kjenner iallfall at det rykker i munnvikene når denne tallerkenen settes foran meg. Skikkelig god er den også! Og lettvint. Og billig! Og, den er helt super å lage når du har grønnsaker som begynner å bli litt slappe i kantene. Da kan du lett tilpasse oppskriften litt ut fra hva du har tilgjengelig.

For å få en litt skarp topping på suppen, smuldrer jeg opp litt fetaost rett før servering. Den salte, skarpe osten, smaker kjempegodt sammen med den milde smaken fra suppen. Har du unger som skal spise, og som ikke er like begeistret for sterk ost, er det også godt med litt revet parmesan på toppen.

Grønn potet-, purre- og ertesuppe

til 4 personer

500 g purre, 4-5 stk
3 ss olivenolje
1 ts salt
500 g kokefast potet
1 ¼ l vann
2-3 grønnsaksbuljongterninger eller tilsvarende mengde løs buljong
400 g grønne erter (fra frysedisken)
15o g spinat
½ potte mynte
nykvernet pepper
100-150 g fetaost fra blokk

Det er nesten bestandig masse jord i purre, så start med å dele den i to på langs og skyll dem rene før du grovhakker dem og har i en kasserolle sammen med olivenoljen og litt salt. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til purren blir blank og myk.

I mellomtiden skreller du potetene og deler i terninger. Ha i potetbitene, vannet og buljongen og kok opp. La det koke til poteten har blitt gjennomkokt, 10-12 minutter.

Ha i de grønne ertene og spinaten de to siste kokeminuttene. Grovhakk mynten å ha i. Bruk en stavmikser for å mose suppen til den blir helt jevn og glatt før du smaker til og kjenner om du må tilsette litt mer krydder.

Fordel suppen i fire suppeskåler før du smuldrer fetaosten over.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *