Grønn suppe med purre og erter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter

Porsjoner: 4

Grønn suppe med purre og erter

Oh la la! Blir du like glad som meg når du ser fargen på denne suppa? Jeg kjenner iallfall at det rykker i munnvikene når denne tallerkenen settes foran meg. Skikkelig god er den også! Og lettvint. Og billig! Og, den er helt super å lage når du har grønnsaker som begynner å bli litt slappe i kantene. Da kan du lett tilpasse oppskriften litt ut fra hva du har tilgjengelig.

For å få en litt skarp topping på suppen, smuldrer jeg opp litt fetaost rett før servering. Den salte, skarpe osten, smaker kjempegodt sammen med den milde smaken fra suppen. Har du unger som skal spise, og som ikke er like begeistret for sterk ost, er det også godt med litt revet parmesan på toppen.

Ingredienser

Suppen
500 g purre
3 ss olivenolje
1 ts salt
500 g kokefaste poteter
1.25 l vann
3 grønnsaksbuljongterninger
400 g fryste erter
150 g spinat
0.5 potte mynte
nykvernet pepper
150 g fetaost

Slik gjør du

Det er nesten bestandig masse jord i purre, så start med å dele den i to på langs og skyll dem rene før du grovhakker dem og har i en kasserolle sammen med olivenoljen og litt salt. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til purren blir blank og myk.

I mellomtiden skreller du potetene og deler i terninger. Ha i potetbitene, vannet og buljongen og kok opp. La det koke til poteten har blitt gjennomkokt, 10-12 minutter.

Ha i de grønne ertene og spinaten de to siste kokeminuttene. Grovhakk mynten å ha i. Bruk en stavmikser for å mose suppen til den blir helt jevn og glatt før du smaker til og kjenner om du må tilsette litt mer krydder.

Fordel suppen i fire suppeskåler før du smuldrer fetaosten over.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon