Gazpacho

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gazpacho

Gazpacho er en kald, spansk tomatsuppe som både er perfekt å lage som forrett, servert pyntet i en skål som jeg har gjort her, eller i store glass, servert som en skikkelig oppfriskende suppe.

Det er perfekt å lage gazpacho nå på høsten når både norsk paprika og tomat er i sesong. Da er de ekstra søte og gode. Lager du det resten av året, kan det være at den ferdige gazpachoen smaker ekstra godt hvis den får ½ ts sukker i seg for å få frem søtsmaken som ligger gjemt i både paprikaen og tomatene.

Det er superenkelt å lage gazpacho. Du tar bare rett og slett alle ingrediensene i en blender eller smotthiemaskin og moser det sammen. Enkelt og greit.

I sommer hadde jeg besøk av TV2 Hjelper deg og i kveld kommer sendingen på TV. Så slå på TV’en kl 20.25 og se meg lage denne gode gazpachoen og at jeg tester ulike smoothiemaskiner.

 

Gazpacho

4 personer

1 agurk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 kg solmodne tomater
2 fedd hvitløk
2 vårløk
1 skive loff
2-3 ss extra virgin olivenolje
10-15 dråper Tabasco
saft av 1 lime
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
agurk, tomat, mais, spinatblader til pynt

Del opp alle grønnsakene og loffen i terninger. Ha det i en blender sammen med resten av ingrediensene og kjør til alt blir hakket og du får en tykk suppe. Smak til med salt, pepper.

Del opp tomatene og agurken, som skal være til pynt og fordel både dem og resten av pynten i serveringsskålene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon