Limoncello Spritz

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 15 minutter

Porsjoner: 1

Limoncello Spritz

Da vi var i Saló (sponset link) ved Gardasjøen i våres og drakk våre Aperol Spritz, fikk vi tips om at vi måtte kjøre til byen Limone Sul Garda og kjøpe Limoncello Spritz også, for det var så godt. Så da satte vi oss i bilen og kjørte avgårde, men vi falt liksom ikke for byen – jeg følte fjellsidene nærmest kom og spiste meg opp (ja, jeg vet jeg er litt rar!), så vi kjørte tilbake til Saló igjen uten å ha smakt denne berømte lokale drinken. For lokal det er den nok. Bartenderne jeg snakket med i Saló etterpå hadde iallfall ikke dette på sin meny. Så da måtte jeg vente til jeg kom meg hjem igjen før jeg prøvde det ut.

Limoncello er en sitronlikør og har en høyere alkoholprosent enn Aperol, så jeg bruker litt andre blandingsforhold til denne spritzen enn Aperol Spritz, sånn at den ikke skal bli for sterk.

PS! Hvis du vil ha en litt søtere eller litt mindre bitter versjon enn oppskriften under gir, kan du tilsette 1 del Rose’s lime eller 1 del  sukkerlake. Se oppskrift på sukkerlake litt lengre ned.

Ingredienser

Limoncello Spritz
3 del(er) prosecco
2 del(er) limoncello
3 del(er) soda
skive(r) sitron noen
isbiter

Sukkerlaken
2 dl sukker
2 dl vann

Slik gjør du

Start med sukkerlaken, hvis du vil bruke det. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl.

Sukkerlaken holder seg i kjøleskapet kjempelenge.

Når jeg skriver “del” eller “deler” i en oppskrift, betyr det at dette er blandingsforholdene. Du kan for eksempel si at 1 “del” er ½ dl. Ut fra oppskriften blir det da:
1 ½ dl prosecco
1 dl limoncello
1 ½ dl soda

Til Limoncello Spritzen blander du alle ingrediensene sammen – med eller uten sukkerlake. Vask sitronen godt før du skjærer tynne skiver av den og har i glassene sammen med isbiter. Hell over drinken, finn frem sugerøret og kos deg!

2 kommentarer til “Limoncello Spritz”

  1. Hei, når du forklarer hva du mener med “del” og “deler” så har det snikt seg inn en ekstra “e” i siste linje slik at det står “1 ½ del soda” når det burde stå “1 ½ dl soda”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon