På tur til Salò ved Gardasjøen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

På tur til Salò ved Gardasjøen

Her kommer en oppsummering etter turen vår til Italia forrige uke!

Vi hadde noen supre dager i Salò og området rundt Gardasjøen forrige uke! Det er så utrolig fint der! Grønt og frodig! Vakker natur, hyggelige mennesker og god mat! Det er i grunn en god kombo.

De av dere som følger meg på Instagram, InstagramStory og SnapChat kunne følge oss på reisen hele veien, og det var så mange av dere som kommenterte og kom med tips. Det er skikkelig hyggelig.

Jeg var altså på tur sammen med min venninne, Christine, til Nord-Italia hvor vi leide ferieleilighet ved Gardasjøen, nærmere bestemt Salò, gjennom NOVASLOL. Leiligheten lå midt i Salò sentrum, ca. 100 meter fra den vakre marmorpromenaden du ser på bildet over.

NOVASOL leier ut ferieboliger i hele Europa, så ta en titt på sidene deres!

Drømmer du om å leie feriehus i Italia, hadde jeg jammen sjekket sidene deres om jeg var deg! Vi har leid ferieleilighet i Roma gjennom NOVASOL tidligere, og det drømmer jeg om å gjøre igjen! Du kan se blogginnlegget derfra her.

Følger du denne linken, kommer du til alle NOVASOL sine feriehus i Toscana og her klikker du deg inn om du drømmer om å leie feriebolig på Sicilia!

Leiligheten vår lå i tredje etasje i dette grønne huset. 

Leiligheten vår var skikkelig italiensk i farger og utforming. 

Vi tok fly til Verona, leide med oss en bil og kjørte avgårde til Salò. Jeg hadde aldri kjørt bil i Italia før og var egentlig litt spent på hvordan det skulle være. Er de italienske trafikantene så hissige som ryktene tilsier? Det gikk utrolig bra både å kjøre på motorveiene og de smale, svingete veiene langs Gardasjøen. Ingen tutet og ingen viste finger, så da får jeg si meg fornøyd. Ha ha ha!

Jeg greide å kjøre inn i et privat parkeringshus en gang og fikk et lite anstrøk av panikk da vi ikke helt skjønte hvordan vi skulle komme oss ut igjen, men det gikk bra det også!

Noe av det første vi gjorde da vi kom til Salò var å leie oss bysykler. €15 pr person for 24 timer, så da syklet vi rundt for å få overblikk over byen.

Eller, det aller første vi gjorde var å kjøpe litt snacksemat og Aperol Spritz.

Bare 3 kilometer nord for Salò sentrum ligger Heller Garden som er en fantastisk frodig botanisk hage! Jeg elsket å være der!

Titt tei!

Hver eneste centimeter var fylt opp!

Vi tok oss også en tur inn til Verona. Det er 7-8 mil fra Salò og da kjørte vi småveier langs Gardasjøen mesteparten av turen. Så vakkert!

Dette er Verona Arena. Dette svære amfiteateret sto ferdig i år 31 e.Kr og det er fremdeles i bruk! Vi kom ikke inn på fredagen da vi var der, fordi det skulle være konsert der på kvelden. Jeg ser på programmet deres at i kveld skal Elton John ha konsert der. Jeg drømmer om å reise dit å oppleve en operaforestilling. De har operafestival hver sommer. Tenk for en opplevelse det må være!

Dette er visst nok balkongen hvor Romeo og Juliet sin kjærlighetshistorie fant sted. Kanskje litt trist med de plastdukkene?

Vi måtte jo kjøpe kjærlighetspasta når vi var ved kjærlighetsbalkongen.

Alle disse kakene heter Torta russa de Verona. Det er tertedeig rundt og så mandelfyll inni, og de har fått navnet sitt etter likheten med russiske hatter.

På samme bakeri solgte de også Risino. Små terter med vaniljefyll med riskorn i.

Sånn ser det ut når fruen tar matbilder. Ha ha ha!

Du finner oppskriften på denne herlige tomat- og mozzarellasalaten her!

Selvfølgelig spiste vi pizza mens vi var i Italia!

På den ene sykkelturen vår stoppet vi ved en katolsk kirkegård. Jeg har bare sett slike kirkegårder på film tidligere. Veldig fascinerende at det er bilder på alle gravveggene – og på de helt nye.

Min konklusjon etter endt tur: Jeg elsket å være på tur ved Gardasjøen!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med NOVASOL. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon