Tomat- og mozzarellasalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minutter

Porsjoner: 4

Tomat- og mozzarellasalat

Det ble forelskelse ved første åndedrag! Hvilket vakkert sted Salò er! Jeg er på Italia-tur og besøker Salò og Gardasjøen for første gang.

Salò er en liten by med rundt 10.000 innbyggere som ligger sørvest ved Gardasjøen i Italia! Vi kom med fly til Verona, hentet oss en leiebil, koblet opp GPS’en og kjørte avgårde! Og kom altså frem til denne supersjarmerende byen som ligger helt ved vannkanten. Vi leier en stor leilighet gjennom NOVASOL, som har feriehusutleie i hele Europa, og den ligger helt i sentrum av byen, kanskje 100 meter fra vannet! Leiligheten ligger i et hus fra 1700-tallet og er skikkelig italiensk innredet med masse farger og kunstige blomster. Herlig!

Klikk deg inn her hvis du også vil leie feriehus ved Gardasjøen!

Vi bor i huset bak den heisekranen. Du finner link til ferieleiligheter ved Gardasjøen her!

En av de tingene jeg liker aller best med å leie hus eller leilighet når vi er på tur, er at vi både har større plass til rådighet enn på et enkelt hotellrom, og at vi kan lage noe av maten vi spiser hjemme selv. Jeg elsker jo å gå i matbutikker å se, og å gå på matmarkeder der hvor det finnes. Og det er ekstra stas når man kan plukke med seg ferske matvarer for å lage seg litt snadder.

I dag plukket jeg med meg varer for å lage noe av det mest italienske som jeg kan tenke meg – tomat- og mozzarellasalat! Tenk at noe som er så enkelt kan være så godt! Jeg lager det gjerne hjemme i Norge også, og da føler jeg meg ekstra heldig når jeg får tak i mozzarella av bøffelmelk. Den er mykere og smaker enda litt bedre enn kumelkmozzarellaen. Men, jeg lager den med kumelkmozzarealla også, altså!

Supert å leie bysykler, så er det kjapt å komme seg litt mer rundt!

Har du også lyst til å leie ferieleilighet i Italia eller er dere kanskje en hel stor gjeng som vil sjekke ut store feriehus i Italia? Da er det bare å klikke seg inn på de feltene som er markerte her!

Frister det å sjekke ut ferieboliger i Venezia finner du det her!

Tilbake til salaten! Jo mer solmodne tomatene er, desto bedre blir salaten. Og så er det kjekt å bruke en smakfull og god extra virgin olivenolje.

Ingredienser

Tomat- og mozzarellasalat
50 g grønnsalat
4 tomat(er)
8 cherrytomater
2 pk mozzarella gjerne bøffelmozzarella
tørket oregano
blad basilikum
flaksalt
olivenolje

Til servering
godt brød Her serverer jeg grissini til

Slik gjør du

Fordel salaten utover et fat. Del tomatene og mozzarellaene i skiver og fordel dem utover et fat. Her deler jeg mozzarellaskivene i to før jeg plasserer dem og så legger jeg cherrytomatene i midten. Du gjør det akkurat som du vil.

Dryss over noen basilikumblader, oreganoen og saltet og avslutt med en runde med olivenoljen over salaten før du setter fatet på bordet! Så er det bare å kose seg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon