Scones

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter + avkjøling

Porsjoner: 24

Scones

Scones er kjempegodt! Riktig så kjapt å lage er det også! Og det er perfekt å spise til en litt sen frokost eller til helgelunsjen! Og alle andre ganger når du kjenner trangen etter godt bakverk.

Det er en regel som er viktig når du lager scones og det er at du ikke arbeider mer med deigen enn du akkurat trenger etter at du har tilsatt væsken. Arbeider du for mye med deigen, får du tunge og kjedelige scones. Så, smuldre sammen alt det tørre – enten i en matprosessor eller for hånd – hell i væsken og rør akkurat nok til alle ingrediensene er blandet til en deig.

Ingredienser

Luftige scones
1 kg hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
100 g sukker
0.5 ts salt
200 g smør kjøleskapskaldt
8 dl kefir + litt til pensling

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.

Ha hvetemel, bakepulver, natron, sukker og salt i en matprosessor. Del smøret i terninger og ha i. Kjør knivene rundt til smøret er smuldret inn. Du kan også veldig enkelt gjøre dette for hånd. Det er egentlig en ganske så hyggelig liten prosess.

Tilsett kefiren og rør det sammen til en deig. Og det er nå du bare skal røre akkurat passe lenge.

Dryss litt hvetemel på bordet og hvelv deigen over. Klapp den sammen og kjevle den, eller bare press den utover til et kvadrat, ca. 3 cm tykt. Stikk ut rundinger på 7-8 cm og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Deig som blir til overs etter at du har stukket ut, knar du lett sammen før du stikker ut videre.

Her har jeg satt sconesene tett sammen slik at de blir som et brytebrød, men du kan også sette dem på stekebrettet med litt mer avstand.

Stek sconesene i ca. 20 minutter hvis du steker dem én og én og rundt 30 minutter hvis du har satt dem sammen til et stort brød.

La dem avkjøles litt før du deler dem i to, og serverer med rømme og godt syltetøy.

2 kommentarer til “Scones”

  1. Disse såg bare helt nydelige ut og ikke så avanserte! 😊👍
    Tåler ikke melk (eller soya) og lurte på om du har tips om hva man kan bruke istedet for kefir?

    • Hei Ella! Du kan kanskje bruke havremelk og så bruke litt sitron- eller limesaft for å få inn litt syre. Vet ikke helt hvordan det blir, men tror kanskje at det kan gå bra.Send meg gjerne en tilbakemelding om du prøver 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon