Gulrotbrød med grovt mel og honning

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 15 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Gulrotbrød med grovt mel og honning

Med jevne mellomrom kommer det matmagasiner eller kokebøker i postkassen min, og det er bestandig spennende å bla seg gjennom og la seg friste. I forrige nummer av BBC Goodfood var det dette gulrotbrødet som fanget oppmerksomheten min. Så da måtte jeg prøvelage, og det ble kjempegodt! Så her får du oppskriften du også. BBC Goodfood har på sin side fått oppskriften fra matbloggen wholeheartedlyeating.blog.

All gulroten som er i brødet er med på å både gi det masse saftighet og på å gi sødme i det ferdige brødet.

Jeg spiste det med både kremost og honning – som du kan se på bildene – og med blåmuggost, nøtter og honning på. Begge deler veldig godt.

Ingredienser

Gulrotbrødet
5 gulrot/gulrøtter 300 g ferdig skrellet
1 ss honning
1 ss olivenolje
2 ts tørket timian
100 g fullkornshvetemel
125 g hvetemel
0.75 ts bakepulver
0.75 ts natron
0.5 ts salt
3 egg
0.5 dl melk
50 g yoghurt naturell

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir og en liten brødform med bakepapir eller smør den med olje. Brødformen jeg bruker her, tar 1,2 liter.

Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet. Bland det med honningen, olivenoljen og den tørkede timianen og fordel det utover stekebrettet. Sett det i stekeovnen og stek i 12-13 minutter. Rør i massen halvveis i stekingen.

La gulrøttene avkjøles i noen minutter før du har dem i en bolle og blander dem sammen med alle de tørre ingrediensene.

Pisk lett sammen eggene, melken og yoghurten før du heller det over det tørre og blander sammen. Et godt råd når du rører sammen deiger, eller rører, som dette, er å bare røre akkurat lenge nok til at ting blir blandet. Ikke rør mer enn nødvendig. Da slår du ut luften.

Hell røren over i brødformen og glatt den ut på toppen. Stek brødet i 50 minutter.

Hvelv det over på en bakerist og la det avkjøles før du skjærer det i skiver, koker deg en kopp god te og nyter baksten din!

8 kommentarer til “Gulrotbrød med grovt mel og honning”

  1. Bakte dette brødet og det var supergodt. Jeg lurer på om det kan fryses? I så tilfelle skal jeg bake flere.

  2. Bakte brødet i dag, og det ble saftig og godt. Men skulle det vært litt salt i? Synes det manglet. Og er det riktig at det skulle stekes i 180 gr på varmluft? Denne skal bakes flere ganger 🙂

    • Hei Grethe! Jo, det skal 1/2 ts med salt i. Beklager, det står ikke i oppskriften ser jeg. Skal skrive det inn med en gang! Og ja, det skal stekes på 180 grader varmluft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon