Mine eplefavoritter
Jeg spiser epler til magen buler for tiden! Den gjør jo det, i hvert fall min, etter å ha fått en god dose syrlige norske epler. Jeg elsker norske epler. Harde, røde og med en friskhet i smaken du bare kan drømme om hos alle de importerte eplene. Jeg spiser med stor glede epler hele året, men det er akkurat nå de er på topp!
Eplene kan jo, heldigvis, brukes til mer enn å spise dem akkurat som de er. Her kommer en del av de oppskritene jeg har med epler i, her på bloggen.
Oppskriften på denne eplekaken er god og gammel. Her lager jeg eplemos av ett av eplene, som jeg legger oppå røren før jeg fordeler epleskivene over. Det gir ekstra saftighet til kaken.
Har du en juicemaskin, er veien kort til en skikkelig god hjemmelag juice. Her bruker jeg gode epler sammen med kiwi og lime! Forfriskende og godt!
På bilet er det også andre juicer med – som du sikkert skjønner ut fra de ulike fargene.
Her baker jeg rett og slett inn eplebiter i bolledeigen min og drysser bollene med demerarasukker før jeg steker dem. Dette er en garantert vinner!
Saftig eplekake med nøttetopping
Kan du tenkte deg noe bedre enn en varm eplekake med mengder av saftige epleskiver, rikelig krydret av kanel og med knasende valnøtter på toppen! Lukk øynene og se det for deg. Kjenner du lukta? Jeg er nå nesten på siklestadiet. Kjenner at dette frister noe veldig.
Engelske scones er og blir supergodt! Her får de fyll av epler og rosiner!
En god klatt med eplemos på brødskiva og jeg er fornøyd!
Håper du finner deg mange gode favoritter!