Eplescones
Eplescones er en herlig blanding av luftige, smørfylte scones og eplekake! Høres ikke det utrolig god ut? Det er det også!
Disse eplesconesene er perfekte å lage når du har lyst på litt ekstra kos et ettermiddag. Og hvis du har lyst ti å invitere på tradisjonell afternoon tea.
LES MER! Sånn lager du VICTORIA SPONGE CAKE
Og sånn lager du AGURKSANDWICH
Ingredienser
85 g kaldt smør
350 g hvetemel + litt til utbaking
3 ts bakepulver
0.5 ts natron
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
0.5 ts muskatnøtt
1 ts kanel
1.5 dl yoghurt naturell
0.5 dl melk
Fyllet
50 g romtemperert smør
0.5 ts muskatnøtt
0.5 ts kanel
2 små eple(r)
75 g rosiner
1 egg, til pensling
2 ss brunt demerarasukker til dryss
Slik baker du eplescones
Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme og kle et stekebrett med bakepapir.
Del det kjøleskapskalde smøret i terninger og ha det i en food processor sammen med de tørre ingrediensene. Kjør knivene til smøret er oppsmuldret.
Bland sammen yoghurt og melk og hell det over i food processoren. Kjør knivene akkurat nok rund til at det samler seg sammen til en deig.
Rør det myke smøret til fyllet sammen med kanel og muskatnøtt.
Del eplene i små terninger. På norske epler, lar jeg skallet være på. Bland sammen eplene og rosinene.
Dryss litt hvetemel på bakebordet og ha deigen over. Kjevle den ut til en firkant på 40 x 30 cm. Løft deigen opp fra bakebordet innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Deigen er ganske myk, men er god å jobbe med.
Fordel smørblandingen utover deigen og dryss rosinene og eplebitene over. Rull sammen deigen fra den ene langsiden og fest enden godt inn til rullen. Klem pølsen litt flat før du deler den i 10 deler.
Pisk sammen egget og pensle eplekakene før du drysser over demerarasukkeret.
Stek eplesconesene midt i ovnen i 13-15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.
Hvis kakene ikke skal spises samme dag, bør de fryses ned. La det i så fall tine på kjøkkenbenken før du varmer dem i stekeovnen.
God bakst!
Kan jeg bruke andre ting enn yoghurt,? liker ikke det i det hele tatt .
Ja, det kan du Bente. Det bør være noe som har syre i seg – type kulturmelk, rømme eller creme fraiche. Eller du kan bruke melk og så ta i en skvis med sitronsaft. 🙂
[…] smakte disse for noen uker siden, og ble overbevist fra første bit! Har du ikke prøvd dem bør du trykke her for å komme rett til oppskriften og sette i gang med det […]