Dobbel pavlova med karamellpopcorn og is

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 1

Dobbel pavlova med karamellpopcorn og is

Jeg sier det med én gang! Du kan egentlig bare doble oppskriften med en eneste gang, for denne herlige bomben av en kake forsvinner altså så fort! Alle som rekker å forsyne seg før fatet er tomt, tar ekstra store stykker, så her er det god grunn for å vurdere størrelsen!

En perfekt pavlova skal, etter min mening, være helt sprø på utsiden og herlig seig midt i. Nam! Og for å få den perfekte konsistensen bruker jeg en toppet teskje med potetmel som jeg rører inn i marengsen før jeg fordeler den utover bakapapiret.

Sånn får du en perfekt pavlova

Det er noen flere kjøreregler som er kjekke å forholde seg til når du vil lage en perfekt pavlova også:
1) pass på at miksebollen og vispen er helt ren
2) forsikre deg om at det ikke blir med noen rester av eggeplomme i eggehvitene
3) bruk helt finkornet sukker – kjør det i en matprosessor først om du ikke får kjøpt finkornet sukker
4) visp marengsen lenge – se retningslinjer nede i selve oppskriften
5) la stekeovnsdøra være lukket hele tiden mens du steker pavlovaen

Det er noe herlig vågalt med en kake som faktisk MÅ spises opp når du serverer den, som du må med denne. Ja, du kan velge å fryse ned alle restene, men den er definitivt best akkurat når den serveres!

Selve bunnene kan du imidlertid lage mange dager før servering

God fest!

Ingredienser

Pavlovaen
300 g finkornet sukker
6 eggehvite(r)
1 ts vineddik
1 ts hoff potetmel

Til pynt
0.5 pose karamellpopcorn
6 kuler jordbæris
4 kuler sjokoladeis
4 kuler cookie dough-is
4 kuler skogsbæris
100 g blåbær
100 g bringebær
sitronmelisse

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 150 g varmluft og kle et stekebrett med bakepapir. Tusj opp to rundinger på 20 cm i diameter på bakepapiret og legg bakepapiret med tusjsiden ned. Dersom du ikke får plass til de to sirklene ved siden av hverandre på stekebrettet, kan du steke på to brett samtidig.

Dersom du ikker har helt finkornet sukker, kjører du helt vanlig sukker noen runder i matprosessoren til det får en finere konsistens. Da vil sukkeret lettere smelte inn når du pisker marengsen.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til eggehvitene begynner å danne hvite topper. Så tilsetter du sukkeret i en helt tynn stråle og pisker til du får en skinnende blank marengs. Pisk på høy hastighet i 6-7 minutter. Ha i hvitvinseddiken og pisk den inn. Sikt til slutt inn Hoff potetmel og vend det inn med en sleiv.

Fordel marengsen i de to sirklene.

Skru stekeovnen ned til 120 grader samtidig som du setter inn stekebrettet og steker pavlovaene i 1 time. La stekeovnsdøra være lukket hele tiden. Etter en time kan du forsiktig åpne døra litt for å sjekke at overflaten er tørr og fast. Skru av varmen i stekeovnen og la pavlovaene ligge i ovnen frem til den har blitt kald. Du kan gjerne steke på kvelden, for så å la bunnene ligge i stekeovnen uten varmen på hele natten.

Pavlovabunner kan lages flere dager i forveien. Oppbevares utildekket på et skyggefullt sted.

Klikk deg inn her for å komme til oppskriften på KARAMELLPOPCORNET!

Du kan også gjøre klar isen i god tid, om du vil det. Ta isen ut av fryseren og lag kuler. Plasser dem enten rett på pavlovaene eller legg dem tilbake i fryseren.

Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel utover halvparten av iskulene, popcornet, blåbærene og bringebærene. Plasser den andre bunnen forsiktig på toppen før du gjentar med resten av pynten.

Da kan festen begynne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon