Minipavlovaer med pasjonsfrukt og vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 20 minutter + avkjøling

Porsjoner: 8

Minipavlovaer med pasjonsfrukt og vaniljekrem

Det formelig oser fest av disse pavlovaene! Er du ikke enig i det!

Jeg elsker pavlova både i smak, konsistens, utseende – og det faktum at de er enkle å lage i stand mange dager før servering. Etter endt steking kan du la pavolvaene stå i kald stekeovn i mange dager, og der holder de seg kjempegodt. Skal du servere dem på julaften, må du bare huske å ta dem ut av stekeovnen før du setter i gang med ribbestekingen! Ha ha ha!

Vaniljekremen kan du lage dagen før servering. Så vender du i den piskede kremen like før servering.

Jeg bruker en blanding av fersk pasjonsfrukt og pasjonsfruktglaze, kjøpt på flaske, her, men det går veldig fint å bruke bare én av versjonene også. Glazen er søtere enn den friske pasjonsfrukten, så bruker du bare den, da kan du gjerne kutte sukkermengden i vaniljekremen med ca. 30  gram. Jeg pynter dessuten med noen frysetørrede bringebær. Jeg bruker å kjøpe mange poser av dem når jeg finner dem enten på Meny eller i innvandrerbutikker. Det går veldig fint uten bringebærene også. Eller du kan også bruke friske bringebær.

Ingredienser

Pavlovaene
5 eggehvite(r)
250 g sukker
2 ts hvitvinseddik

Vaniljekremen
2 gelatinark
1 vaniljestang(-stenger)
3 dl melk
3 eggeplomme(r)
75 g sukker
15 g maisenna
2 dl kremfløte

Topping og pynt
4 pasjonsfrukt
2 ss pasjonsfruktglaze
fryste bringebær
blad sitronmelisse
melis til dryss

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir. Sirkle opp 8 rundinger på ca. 9 cm i diameter. Får du ikke plass på ett brett, fordeler du på to.

Som alltid når du skal piske marengs, er det viktig at både bollen og pisken du bruker er helt rene og fettfrie, og at det ikke er noen rester av eggeplommer sammen med hvitene.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å forme seg som små topper. Da tilsetter du sukkeret i en tynn stråle mens du hele tiden pisker på høy hastighet til du har fått en skinnende blank marengs. Tilsett hvitvinseddiken og pisk det inn.

Fordel marengsen på de 8 rundingene du har laget. De skal være så runde som du greier, og så fører du baksiden av en skje oppover sånn at du får glatte og fine mønster oppover. Klapp marengsen flat på toppen.

Samtidig som du setter stekebrettet inn i stekeovnen, skrur du ned varmen til 120 grader og steker dem i 2 timer. Da skrur du av varmen, men lar ovnsdøren være igjen. La pavlovaene stå i ro til stekeovnen har blitt kald. De kan gjerne stå over natten, hvis det passer.

Vaniljekremen
Ha kaldt vann i et litermål eller en annen passende container og legg i gelatinarkene.

Bruker du vaniljestang, deler du den i to på langs og skraper ut frøene. Ha både frøene og stangen i en tykkbunnet kasserolle sammen med melken, eggeplommene, sukkeret og maisennaen.

Kok det opp under konstant omrøring og på litt over medium varme. Rør godt i bunnen sånn at det ikke brenner seg fast. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring.

Ta gelatinarkene ut av vannet og klem ut vannet. Tilsett arkene i vaniljekremen mens du rører skikkelig. Da er vaniljekremen ferdig. Jeg bruker bestandig å sile vaniljekremen over i en bolle, for å være sikker på at det ikke blir med noen små hvite eggeklumper i den ferdige kremen. Dekk bollen med plastfolie helt ned til vaniljekremen og sett den i kjøleskapet.

Ta ut vaniljestangen før du blander vaniljekremen i den piskede kremen eller bruker den som den er.

Like før servering pisker du opp kremfløten til den blir luftig og fin. Vend den så inn i den avkjølte vaniljekremen.

Før servering
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Bland det sammen med pasjonsfruktglazen og fordel pasjonsfrukten på pavlovaene. Ha vaniljekremen på toppen. Dryss over noen blader med sitronmelisse og litt melis. Her har jeg også tatt noen frysetørrede bringebær og gnidd gjennom en sikt.

Server og kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon