Agurksandwich
Det er to ting som gjør det helt perfekt å lage en stor bunke med agurksandwicher akkurat i dag! For det første – og den aller viktigste grunnen – er at nå er den norske agurken veldig god! Drivhuset mitt er i skrivende stund fult av agurker i ulike størrelser og jeg gumler og spiser alt jeg orker. Den andre grunnen er at vi kun er få dager unna OL i London, og er det noen som vet å sette pris på en god agurksandwich, er det engelskmennene. Sandwichen er fast innslag til teatime.
Dette trenger du til 8 snitter
½ fedd hvitløk
3 ss majones
2 ss rømme
4 dråper tabasco
1 ts sitronsaft
salt
pepper
1 agurk
8 skiver hvitt brød
dill
Riv eller press hvitløken og ha den i en liten bolle sammen med majones, rømme, tabasco, sitronsaft, salt og pepper. Smak til og kjenn om du eventuelt må tilsette mer sitronsaft, salt og pepper.
Skjær opp agurken i tynne skiver.
Smør majones- og rømmeblandingen på alle 8 brødskivene. Fordel agurkskivene på 4 av dem og ha på godt med dill. Legg de resterende skivene over som lokk og del sandwichene diagonalt.