Er du så heldig at du har et plommetre i hagen, er det bare å finne fram gryten og rosévinen for å lage denne klassiske, italienske desserten. Jeg har ikke plommetre i hagen, men har de siste årene vært så heldig å få plukke fra treet til en av naboene! Herlig.

Oppskriften har jeg fra den svære italienske kokeboken «Sølvskjeen» som kom ut i norsk utgave for noen år siden, og desserten er like enkel å lage som den er god å spise.

Plommer kokt i rosévin servert med mascarponekrem

til 6 personer

Plommene
½ flaske tørr rosévin
50 g sukker
½ kg plommer
1 liten kanelstang
1 stjerneanis

Mascarponekremen
125 g mascarpone
1 ½ dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
25 g melis
noen pistasjnøtter til servering

Kok opp rosévinen og sukkeret og rør rundt til sukkeret er oppløst. Del plommene i to og ta ut steinene. Ha plommene, kanelstangen og stjerneanisen i vinen og kok opp igjen. La det småkoke (bare akkurat på boblestadiet) i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkøles. Sett det så i kjøleskapet til servering.

Til mascarponekremen har du alle ingrediensene i en bolle og pisker det til en luftig krem.

Fordel plommene i serveringsskåler og ha krem på toppen. Hakk opp pistasjnøttene og dryss over.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Test 2

Test

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *