Er du så heldig at du har et plommetre i hagen, er det bare å finne fram gryten og rosévinen for å lage denne klassiske, italienske desserten. Jeg har ikke plommetre i hagen, men har de siste årene vært så heldig å få plukke fra treet til en av naboene! Herlig.
Oppskriften har jeg fra den svære italienske kokeboken «Sølvskjeen» som kom ut i norsk utgave for noen år siden, og desserten er like enkel å lage som den er god å spise.
Plommer kokt i rosévin servert med mascarponekrem
til 6 personer
Plommene
½ flaske tørr rosévin
50 g sukker
½ kg plommer
1 liten kanelstang
1 stjerneanis
Mascarponekremen
125 g mascarpone
1 ½ dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
25 g melis
noen pistasjnøtter til servering
Kok opp rosévinen og sukkeret og rør rundt til sukkeret er oppløst. Del plommene i to og ta ut steinene. Ha plommene, kanelstangen og stjerneanisen i vinen og kok opp igjen. La det småkoke (bare akkurat på boblestadiet) i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkøles. Sett det så i kjøleskapet til servering.
Til mascarponekremen har du alle ingrediensene i en bolle og pisker det til en luftig krem.
Fordel plommene i serveringsskåler og ha krem på toppen. Hakk opp pistasjnøttene og dryss over.
Kos deg!
Lesernes kommentarer