Plommer kokt i rosévin
Er du så heldig at du har et plommetre i hagen, er det bare å finne fram gryten og rosévinen for å lage denne klassiske, italienske desserten. Jeg har ikke plommetre i hagen, men har de siste årene vært så heldig å få plukke fra treet til en av naboene! Herlig.
Oppskriften har jeg fra den svære italienske kokeboken «Sølvskjeen» som kom ut i norsk utgave for noen år siden, og desserten er like enkel å lage som den er god å spise.

Ingredienser
0.5 flaske tørr rosévin
50 g sukker
0.5 kg plommer
1 kanelstang (-stenger) liten
1 stjerneanis
Mascarponekremen
125 g mascarpone
1.5 dl kremfløte
0.5 ts vaniljesukker
25 g melis
pistasjnøtter til servering
Slik gjør du
Kok opp rosévinen og sukkeret og rør rundt til sukkeret er oppløst. Del plommene i to og ta ut steinene. Ha plommene, kanelstangen og stjerneanisen i vinen og kok opp igjen. La det småkoke (bare akkurat på boblestadiet) i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkøles. Sett det så i kjøleskapet til servering.
Til mascarponekremen har du alle ingrediensene i en bolle og pisker det til en luftig krem.
Fordel plommene i serveringsskåler og ha krem på toppen. Hakk opp pistasjnøttene og dryss over.
Kos deg!



