Plommer kokt i rosévin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter + avkjøling

Porsjoner: 6

Plommer kokt i rosévin

Er du så heldig at du har et plommetre i hagen, er det bare å finne fram gryten og rosévinen for å lage denne klassiske, italienske desserten. Jeg har ikke plommetre i hagen, men har de siste årene vært så heldig å få plukke fra treet til en av naboene! Herlig.

Oppskriften har jeg fra den svære italienske kokeboken «Sølvskjeen» som kom ut i norsk utgave for noen år siden, og desserten er like enkel å lage som den er god å spise.

Ingredienser

Plommene
0.5 flaske tørr rosévin
50 g sukker
0.5 kg plommer
1 kanelstang (-stenger) liten
1 stjerneanis

Mascarponekremen
125 g mascarpone
1.5 dl kremfløte
0.5 ts vaniljesukker
25 g melis
pistasjnøtter til servering

Slik gjør du

Kok opp rosévinen og sukkeret og rør rundt til sukkeret er oppløst. Del plommene i to og ta ut steinene. Ha plommene, kanelstangen og stjerneanisen i vinen og kok opp igjen. La det småkoke (bare akkurat på boblestadiet) i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkøles. Sett det så i kjøleskapet til servering.

Til mascarponekremen har du alle ingrediensene i en bolle og pisker det til en luftig krem.

Fordel plommene i serveringsskåler og ha krem på toppen. Hakk opp pistasjnøttene og dryss over.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon