Couscoussalat med pinnekjøtt og julepølse

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Couscoussalat med pinnekjøtt og julepølse

Har du rester av pinnekjøttet liggende? Da vil jeg si at dette er den perfekte RESTEMIDDAGEN!

En herlig, nord-afrikansk-inspirert couscoussalat med biter av pinnekjøtt og julepølse! Det salte pinnekjøttet smaker kjempegodt sammen med grønnsakene og couscousen.

Her bruker jeg store couscous, perlecouscous eller israelisk couscous, som du nok må i en velassortert dagligvarebutikk eller en innvandrerbutikk for å få kjøpt, men du kan like gjerne bruke vanlig småkornet couscous, som du får kjøpt i alle vanlige dagligvarebutikker. Søtpoteten kan lett byttes med gulrotbiter – både rester (som du da bare varmer litt) eller rå (som du steker på samme måte som søtpoteten)

God restemiddag!

Ingredienser

Couscoussalaten
1 søtpotet
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 stilk(er) stangselleri
0.5 purre
1 ts salt
1 ts fru timians chilikrydder
nykvernet pepper
0.5 squash
1 rød paprika
300 g couscous
1 l vann
50 g spinat
2 vårløk
600 g ferdigkokt pinnekjøtt, renset uten bein
julepølse gjerne rester

Yoghurtdressingen
2 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
pitabrød

Slik gjør du

Skrell søtpoteten og feil i terninger på ca. 2 x 2 cm. Ha i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen og la det frese på forholdsvis høy varme i 4-5 minutter, til søtpotetbitene begynner å gå gyllenbrune kanter. Hakk opp hvitløkfeddene og stangselleriet og del purren i ringer og ha i stekepannen sammen med salt, chiliflakes og nykvernet pepper. Skru ned varmen noe og la det surre på medium varme i noen minutter, til hvitløken blir blank.

Del opp squashen og paprikaen i terninger. Ha både dem og couscousen i pannen. Hell over vann og la det koke opp. La det småkoke til couscousen er ferdig. Det tar et sted mellom 15 og 20 minutter. Smak til for å kjenne at den er passe krydret. Husk at du skal ha salt pinnekjøtt på toppen, så det er fint om couscoussalaten ikke er veldig salt.

Rør inn spinaten det siste minuttet og dryss ringer av vårløken over akkurat når couscousen er ferdig.

Bruker du vanlig småkornet couscous, er den ferdig på noen få minutter, så da har du i alt, unntatt couscousen og lar det koke til søtpoteten nesten er ferdig. Så har du i couscousen, legger over et lokk og lar det stå i 4-5 minutter.

Mens couscousen koker, renser du pinnekjøttet og legger kjøttbitene og pølsebiter i aluminiumsfolie og varmer på 200 grader i stekeovnen.

Ha yoghurten til dressingen i en skål. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet, eller finhakk den og rør inn sammen med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon