Torsk med Sandefjorsmør
Hjemmelaget Sandefjordsmør gjør bestandig torskemiddagen til et stort kulinarisk høydepunkt. Det er bare så utrolig godt! Og det er en ganske så enkel saus å lage også.
Jeg bruker som oftest crème fraîche i stedet for kremfløte til mitt smør. Bruker du fløte, reduserer du mengden til ½ desiliter.
Server gjerne torsken og Sandefjordsmøret med gode grønnsaker.
Oppskrift på torsk med Sandefjordsmør til 4 personer
Torsken
2 ss salt
800 g torskefilet uten skinn og bein – bruker du torskeskiver, må du beregne ca. 1,2 kg
Sandefjordsmøret
200 g romtemperert smør
4 ss persille
1 dl crème fraîche
noen dråper sitronsaft
Kokte poteter og kanskje noen grønnsaker til servering.
Kok opp vann i en romslig kjele og ha i saltet. Trekk fisken i 6–8 minutter. Vannet skal ikke koke, bare være oppunder kokepunktet.
Skjær smøret i terninger og finhakk persillen. Ha crème fraîche i en liten kasserolle og kok opp. Tilsett persillen. Mens nå kjelen står over lav varme, bruker du en visp og pisker inn smøret. Ta noen terninger om gangen. Nå er det viktig at ikke smøret blir for varmt. Det kan ikke koke, for da vil smøret smelte og sausen vil bli en tynn suppe. Reguler varmen ved å dra kjelen av og på platen.
Sausen kan lages en liten stund i forkant av servering og så holdes varm i et vannbad.
Server den nytrekte fisken med en stor og god skje av Sandefjordsmøret. Kokte poteter er godt til.
God middag!