Appelsinglaserte ribbebiter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Appelsinglaserte ribbebiter

Dette er en perfekt måte å bruke opp ribberestene du har liggende i kjøleskapet! Små ribbebiter glaserte i en klissete og søt appelsinsaus! Det er skikkelig godt! Har du nok ribberester, kan du spise det til middag, eller du kan servere det som småmat!

Svoren skal ikke være med her, så den skjærer du av først. Så bare varmer du den opp for seg selv og serverer sprø og fin!

Oppskrift på appelsinglaserte ribbebiter

2 ½ dl appelsinjuice
25 g brunt sukker
75 g honning
2 nellikspiker
1 ½ kg ribberester
noen timiangrener til pynt

Skal du steke ribben først, finner du oppskrift på det her!

Kok opp appelsinjuicen, sukkeret, honning og nellikspiker og la det småkoke til det begynner å tykne. Ta det av varmen. Skjær av svoren på ribben før du deler kjøttet opp i biter på ca. 3 x 3 cm. Det er enklest å dele fine biter når ribben er helt kald.

Sett stekeovnen på 230 grader.

Kle en langpanne med aluminiumsfolie og legg i ribbebitene. Pensle bitene med den innkokte appelsinjuicen over det hele. Stek bitene i ca. 15 minutter til de har blitt gyllenbrune. Vend dem én gang midtveis og pensle dem igjen dersom de tørker ut.

Fordel bitene på et serveringsfat og pynt med timian.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon