Fremdeles er det massevis av deilige, solmodne, norske tomater i butikken! Og det må feires med en herlig tomatsalat! Da kan du beholde sommerfølelsen litt til også.
Når jeg lager en tomatsalat som dette, og skal bruke mozzarella i den, synes jeg det er ekstra godt når jeg finner bøffelmozzarella i butikken, men det er ikke dagligkost å finne i butikkene her i Rakkestad, så da blir det vanlig mozzarella istedenfor. Og det blir skikkelig godt det også!
Bak gjerne denne FOCACCIAEN og server til!
Tomatsalat med mozzarella og basilikum
Smårett til 4 personer
1 kg tomater, gjerne ulike sorter
2 baller, á 125 g, fersk mozzarella – gjerne bøffelmozzarella
1 liten rødløk
3-4 ss god olivenolje
1-2 ss god balsamicoeddik – her bruker jeg eplebasamico, men du kan også bruke en mørk kremet balsamicoeddik
1-2 ts flaksalt
nykvernet pepper
noen basilikumblader
Del de store tomatene i skiver og cherrytomatene i to, og skjær mozzarellaen i skiver. Har du bøffelmozzarella, kan du gjerne rive den i mindre biter. Rødløken skjærer du i tynne linger. Fordel tomatene, mozzarellaen og rødløken utover på et stort serveringsfat. Fordel olivenoljen, balsamicoen, salt og pepper rundt om. Dryss over basilikumbladene til slutt.
Kos deg!
Lesernes kommentarer