Tomatsalat med mozzarella og basilikum

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatsalat med mozzarella og basilikum

Fremdeles er det massevis av deilige, solmodne, norske tomater i butikken! Og det må feires med en herlig tomatsalat! Da kan du beholde sommerfølelsen litt til også.

Når jeg lager en tomatsalat som dette, og skal bruke mozzarella i den, synes jeg det er ekstra godt når jeg finner bøffelmozzarella i butikken, men det er ikke dagligkost å finne i butikkene her i Rakkestad, så da blir det vanlig mozzarella istedenfor. Og det blir skikkelig godt det også!

Bak gjerne denne FOCACCIAEN og server til!

Tomatsalat med mozzarella og basilikum

Smårett til 4 personer

1 kg tomater, gjerne ulike sorter
2 baller, á 125 g, fersk mozzarella – gjerne bøffelmozzarella
1 liten rødløk
3-4 ss god olivenolje
1-2 ss god balsamicoeddik – her bruker jeg eplebasamico, men du kan også bruke en mørk kremet balsamicoeddik
1-2 ts flaksalt
nykvernet pepper
noen basilikumblader

Del de store tomatene i skiver og cherrytomatene i to, og skjær mozzarellaen i skiver. Har du bøffelmozzarella, kan du gjerne rive den i mindre biter. Rødløken skjærer du i tynne linger. Fordel tomatene, mozzarellaen og rødløken utover på et stort serveringsfat. Fordel olivenoljen, balsamicoen, salt og pepper rundt om. Dryss over basilikumbladene til slutt.

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon