Noen skikkelig gode cookies, som det allerede ligger oppskrift på her på bloggen, er POLLYS SJOKOLADECOOKIES MED KREMOSTPollys er en hyggelig cafe i Halden, som har veldig deilige kaker!

Etter inspirasjon fra en av mine lesere, ha rjeg her lagd en julete versjon av cookiene. Vanligvis rulles de i knuste Digestivekjeks før de stekes, så for at de skulle komme i julestemning, knuste jeg pepperkaker som jeg rullet dem i istedenfor. Og det ble skikkelig godt!

Cookiene holder seg fint i en lufttett boks i noen dager. De er også veldig fine å fryse ned, og tiner igjen på noen minutter.

Pepperkakecookies

ca. 20 cookies

100 g smør, romtemperert
100 g kremost
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
80 g sjokolade, minst 70%
7-8 pepperkaker
180 g hvetemel

Sett stekeovnen på 190 grader, over- og undervarme og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Ha smør og kremost i en miksebolle og pisk det godt sammen. Ha i sukkeret og vaniljesukkeret og pisk til det blir hvitt og luftig.

I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og legger til side. Knus pepperkakene. Jeg bruker å legge dem i en pose og rulle kjevlen over. Hell smulene over på en tallerken.

Når smør- og sukkerblandingen er ferdig, rører du inn hvetemelet med en sleiv før du til slutt rører inn sjokoladebitene. Ikke rør mer enn du akkurat trenger.

Har du en liten isskje, på 4 ½ cm i diamater, bruker du den til å scoope ut passe store mengder av deigen. Hvis ikke bruker du 2 spiseskjeer. Legg kulene over i pepperkakesmulene og klapp dem til slik at halvparten av kule blir dekt av smulene.

Legg kjeksene over på stekeplaten, med kjekssmulene opp. Ha god avstand mellom kjeksene. Klapp dem litt flate med håndflaten før du steker dem – ett og ett brett – i 12–15 minutter.

La dem avkjøles på en bakerist.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *