Ostekake med sjokoladekrem og bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 timer

Porsjoner: 1

Ostekake med sjokoladekrem og bringebær

OK, folkens! Er du på leting etter en ny herlig konfektkake, kan du herved stoppe letingen! Iallfall dersom du er en like stor fan av ostekaker som jeg er! Jeg ELSKER OSTEKAKER! Som er skikkelig mektige, men samtidig runde og milde i smaken.

Dette er definitivt ikke kaken du spiser opp alene! Ha ha ha! For dette er herlige, mektige saker! En skikkelig konfektkake. Den er knallgod å spise til en rykende kopp svart te eller kaffe.

Denne ostekaken skal ikke stekes, og man bruker heller ikke gelé eller gelatin i den. Ble du litt nysgjerrig nå? Da er det bare å lese videre, for alle ingrediensene – og fremgangsmåten – står under bildet!

LES OGSÅ: Sånn lager du ostekake med jordbærsaus

Det er tre lag i ostekaken: først en kjeksbunn, så et lag med sjokoladeganache før den herlige ostekremen med sjokoladebiter og frysetlrret bringebær kommer på toppen. De frysetørrede bringebærene kan utelates eller erstattes med friske bringebær.

Skulle det være igjen noe av kaken når dere er ferdig spist, tåler den godt å stå i køleskapet i noen dager. Den er også kjempefin å fryse ned.

Lag gjerne kaken dagen før servering, slik at den kan stå i kjøleskapet over natten. Du må beregne minst 4 timer for at ostemassen skal stivne.

Ingredienser

Kakebunnen
125 g smør
300 g digestive
75 g sukker
25 g bakekakao

Sjokoladeganache
150 g mørk sjokolade
0.75 dl fløte

Ostekremen
1.25 dl fløte
600 g kremost, naturell romtemperert
125 seterrømme
75 g melis
1 vaniljestang(-stenger)
1 skvis sitronsaft
150 g sjokoladechips
125 g bringebær

Slik gjør du

Smelt smøret til kakebunnen. Ha resten av ingrediensene i en matprosessor og kjør rundt til det har blitt helt smulete. Tilsett det smeltede smøret og kjør det sammen.

Legg bakepapir i bunnen av en rundtform på 22 cm i diameter før du har i kakesmulene og klemmer dem godt ned i kakeformen. Sett hele formen i fryseren mens du lager sjokoladeganachen.

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell den så over sjokoladen. Rør forsiktig rundt til all sjokoladen er oppløst og du har fått en glatt krem, eller sjokoladeganache, som det heter. La den avkjøles i noen minutter før du heller den over kjeksbunnen.

Så er det klart for ostekremen. Pisk kremfløten til en luftig krem. Ha den over i en annen bolle. Har du flatpisk på mikseren din, bytter du til det før du har i kremosten og pisker den til den blir klumpfri. Ha i seterrømmen, melisen og vaniljesukkeret. Bruker du vaniljestang, deler du den i to og skraper ut frøene og har dem i. Pisk til du får en luftig og glatt krem.

Tilsett sitronsaften og rør den inn. Vend inn den piskede kremen med en slikkepott.

Bruker du hel sjokolade, grovhakker du den før du har den i ostekremen. Sjokoladechips har du bare rett i. La et gjerne være igjen noen biter som du kan drysse på toppen til slutt.

Jeg bruker nesten bestandig å ha frysetørrede bringebær i kjøkkenskapet. Jeg kjøper poser på Meny eller i innvandrerbutikker, og jeg elsker å bruke dem i for eksempel litt mektige kaker. Jeg elsker syrligheten de gir. Har du frysetørrede bringebær, rører du dem bare inn i ostemassen. Jeg lar noen biter være store og så smuldrer jeg noen inn.

Friske bringebær rører du bare rett i.

Hell ostemassen over sjokoladekremen og glatt den ut. Dryss over siste rest av sjokolade og bringebær før du setter kakeformen i kjøleskapet i minst 4 timer. La den gjerne stå over natten.

Løsne forsiktig kanten rundt før du plasserer kaken på et serveringsfat.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon