Ostekake med jordbærsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 min + 6 timer avkjøling

Porsjoner: 1

Ostekake med jordbærsaus

Okay, folkens! Jeg har fått meg en ny ostekakefavoritt! En ustekt ostekake, av alle ting. Jeg som bestandig har vært svoren tilhenger av stekte ostekaker! Dette må ikke tolkes dit hen at jeg ikke liker de stekte versjonene, for jeg har fremdeles et særdeles godt øye til dem – bare så det er sagt! Ha ha ha!

Selv om dagens ostekake ikke blir stekt, inneholder den verken gelepulver eller gelatin, bare rause mengde med kremost, kremfløte og litt seterrømme. Og det gir en helt fløyelsmyk og lett konsistens. Yummy!

Lag helst kaken dagen før du skal servere den, så får den stå i kjøleskapet over natten. Du kan også lage den på morgenen hvis du skal servere den på kvelden.

Gled deg!

Ingredienser

Kjeksbunnen
125 g smør
250 g digestivekjeks
75 g mykt, brunt sukker

Ostekremen
3 dl kremfløte
700 g kremost, helfet naturell
75 g seterrømme
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 skvis sitronsaft

Jordbærsausen
400 g jordbær
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
15 g potetmel
3 ss vann

Slik gjør du

Legg bakepapir i bunnen på en rundform på 22 cm i diameter.

Smelt smøret til bunnen. Ha kjeksene og sukkeret i en matprosessor og kjør knivene til kjeksene blir helt smulete eller knus kjeksene med et kjevle eller tilsvarende i en pose og bland inn sukkeret. Rør inn det smeltede smøret før du heller det i rundformen. Fordel kjekssmulene i bunnen og oppover veggene. Bruk en skje el. til å presse massen flat.

Sett formen i fryseren mens du lager ferdig ostefyllet.

Pisk kremfløten til den blir lett og luftig. Hell den over i en annen bolle før du har kremosten, seterrømmen, sukkeret og vaniljesukkeret i miksebollen og pisker til denne massen også blir luftig. Det tar litt lengre tid enn med kremfløten. Når begge kremene er ferdig, blander du dem sammen. Jeg bruker bare en slikkepott når jeg rører dem sammen. Smak til med sitronsaften.

Ta formen ut av fryseren og hell ostekremen over kjeksbunnen. Sett den i kjøleskapet over natten eller i minst 6 timer.

Jeg synes det er bedre å bruke frosne bær, som jeg tiner, enn å bruke ferske jordbær som ikke er i sesong. Ha de tinte bærene i en kasserolle sammen med sukkeret og vaniljesukkeret og kok opp. La det småkoke i 5-6 minutter.

Rør sammen potetmel og vann og tilsett i syltetøyet under omrøring. La den koke opp igjen før du tar den av varmen. La den avkjøles.

Før en fileteringskniv, eller annen tynn og fleksibel kniv, mellom rundformen og kaken for å løsne kaken før du forsiktig tar den over på et kakefat. Hell over jordbærsausen og server!

Kos deg!

6 kommentarer til “Ostekake med jordbærsaus”

  1. Hei!

    Står det riktig i oppskriften, at det skal være 700g kremost, i den siste ostekaken du la ut? Syntes det hørtes så mye ut😊, men jeg er ingen baker..

    Mvh
    Tonje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon