Dumplings med fyll av svinekjøtt og vårløk og hjemmelaget chilisaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 24

Dumplings med fyll av svinekjøtt og vårløk og hjemmelaget chilisaus

Det er dumplings på menyen, folkens! For tiden er jeg en ivrig seer av MasterChef Australia, og der lager de masse dumplings, så sterkt inspirert av dem, måtte jeg prøve meg.

Dumplings finnes i uendelig mange smaksvarianter og fasonger. Og du kan bare dampe dem før servering eller du kan, som jeg gjør her, først steke dem for så å dampe dem ferdig. Disse er fylt med svinekjøttdeig, vårløk og gressløk, som gir en deilig frisk smak.

Har du pastamaskin, kan du gjerne bruke den for å kjevle ut dumplingsdeigen. Pastamaskinen min fungerte ikke da jeg lagde disse, så jeg kjevlet ut deigen for hånd, og det fungerte riktig så bra.

Ingredienser

Dumplingdeigen
250 g hvetemel
1 ts salt
1.5 dl kokende vann

Fyll til dumplingene
2 vårløk
0.5 potte gressløk
25 g spinat
2 cm fersk ingefær
2 fedd hvitløk
0.5 ts salt
nykvernet pepper
200 g svinekjøttdeig

Til steking
2 ss olivenolje

Til servering
koriander

Chilisausen
1.25 dl soyasaus
4 ss risvineddik
4 ts sesamolje
2 ss vann
4 ts flytende honning
2 ts chiliflakes

Slik gjør du

Bland sammen mel og salt i en bakebolle og hell i vannet. Jeg kokte opp litt av vannet mitt, så jeg blandet sammen ca. halvt og halvt med kaldt vann og kokende vann. Melet blir ekstra mykt og godt å jobbe med når det blir varmt som dette. Kna deigen godt sammen – enten for hånd eller ved å feste en eltekrok på kjøkkenmaskinen din.

Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i 30 minutter.

I mellomtiden kan du gjøre klart fyllet. Finhakk både vårløken, gressløken og spinaten og ha i en bolle. Riv ingefæren og hvitløken på den fine siden av rivjernet og ha i, i tillegg til salt og pepper. Ha i svinekjøttdeigen og bland alt godt sammen. Sett det til side.

Rør sammen alle ingrediensene til chilisausen og sett den til side.

Del deigen i 4 like store deler og kjevle den ene biten ut til et rektangel som er ca. 3-4 mm tykt. Løft på det innimellom og dryss på mel for å forsikre deg om at det ikke setter seg fast. Bruk en utstikker og lag 6 rundinger. Jeg brukte en utstikker som er 7 ½ dm i diameter. Stable dem med litt mel, eller mellommeggspapir, mellom seg, og legg dem under et kjøkkenhåndkle mens du gjentar med resten av deigen.

Plassér en teskje med fyll midt på deigen. Væt den ene halvmånen av sirkelen med litt vann før du bretter den andre halvparten av deigen over slik at den blir liggende på den vætede siden. Nå skal det være en halvmåne. Bruk tommel og pekefinger til å klemme deigen sammen. De skikkelig flinke dumplingslagerne, gjør dette i et forrykende tempo og lager nydelige mønstrede kanter. Mine ser litt mer beskjedne ut, men alle ble tette og fine – noe som er viktig når man skal dampe dem etterpå. Gjenta med alle.

Varm 1 ss olje i en stekepanne og legg i halvparten av dumplingene når pannen er varm. Stek dem på høy varme i 3 minutter. Gjør klar ¾ dl med vann og finn et lokk som passer stekepannen. Hell i vannet, legg over lokke og trekk pannen av varmen. La det stå sånn i 3 minutter. Ta dem ut og legg dem i en behoder og hold dem varme mens du gjentar med resten.

Legg dumplingsene på et serveringsfast og dryss over frisk koriander.

Fordel chilisausen i 4 små skåler sånn at alle får sin egen skål å dyppe i.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon