Jeg vet ikke hvordan det er hos deg, men hjemme hos oss er det bestandig poppis å servere hvitløksbaguett til middagen! Og her kan jeg lett innrømme at jeg ofte kjøper ferdige hvitløkbaguetter fra frysedisken i butikken. Men det er med hvitløksbaguetter som det er med mye annen mat; ofte lager vi den litt bedre selv 😉

Du må veldig gjerne bruke hjemmebakte baguetter! Her har jeg jukset litt og har kjøpt ferdige baguetter i butikken. Og det funker aldeles utmerket!

LES MER: Mine beste baguetter!

Hvitløkbaguetter

til 2 baguetter på ca. 30 cm

4 store fedd hvitløk
125 g smør
40 g parmesan
4-5 greiner basilikum
¼ ts salt
nykvernet pepper
2 baguetter

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Riv hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet og ha i en kjele sammen med 25-30 gram av smøret. Smelt det sammen og la hvitløken surre litt til den blir helt myk og bland. Tilsett resten av smøret og smelt det sammen. Ta kjelen av varmen.

Riv parmesanen og finhakk basilikumen og rør inn både det og salt og pepper.

Skjær skiver av baguettene, men ikke skjær helt gjennom. Fordel smør-, hvitløk- og parmesanblandingen mellom alle skivene. Pass på at du dytter det godt ned.

Pakk baguettene inn i aluminiumsfolie og sett dem i stekeovnen. Stek i 15 minutter. Så åpner du aluminiumsfolien og bretter den ned, men la fremeles baguettene stå på den, og stek videre i 5-7 minutter.

Da er det klart for kos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *