Ovnsbakt camembert fra Gangstad Gårdsysteri

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 25 minutter + 3 timer for romtemperering

Porsjoner: 4

Ovnsbakt camembert fra Gangstad Gårdsysteri

Jeg har vært på tokt hjemme på Inderøya og har tatt med meg et aldri så lite lass med herlig camembert fra Gangstad Gårdsysteri!

Og lasset har blitt varmet og stekt i ovnen etter tur og orden, til stor glede for både meg og de rundt!

LES MER OM GANGSTAD GÅRDSYSTERI HER!

Camemberten kommer liggende i en terracottaskål, spesielt beregnet for nettopp ovnsbaking. Du kan bake osten akkurat som den er, eller du kan tilsette litt ekstra smak – både salt og søt. Alt etter hva ganen lyster der og da.

LES MER! Her ser du oversikt over ALLE UTSALGSSTEDENE FOR OSTENE FRA GANGSTAD GÅRDSYSTERI

PS! Om du ikke finner osten i din lokale Meny-butikk, så kan du spørre etter den i butikken!

Her har jeg laget tre ulike forslag som du kan teste ut! Én med soltørket tomat, oliven og Fru Timians krydderblanding «Spansk fest», én med pølseskiver av «Straumpølse» fra Inderøy Slakteri og én søt versjon med honningristede nøtter. Yummy!

Før jeg kommer til oppskriftene, må jeg si noen ord om Gangstad Gårdsysteri og Astrid Aasen som driver det. Astrid er nemlig én av de store lokalmatgründerne og pionerene i Norge! Vi som er glade i lokalmat, skal jammen meg være takknemlig overfor henne!

For 24 år siden var Astrid med å stifte Den Gyldne omvei på Inderøy. Den ble raskt en turistattraksjon for matglade veifarende. Langs Den Gyldne omvei kan man oppleve kunst, kultur og matglede som perler på en snor – hvis man tar en avstikker fra E6 mellom Trondheim og Steinkjer. Én av suksessfaktorene er aktørenes vilje til å gjøre hverandre gode. Derfor er det morsomt å bruke «Straumpølse» fra Inderøy Slakteri i én av dagens varianter. De salte pølseskivene passer veldig godt sammen med den herlig fete og smeltede osten! Og så er det jo morsomt at krydderne til en utflyttet Inderøyning (les meg) også passer perfekt inn i dette smaksbildet!

LES MER! Her ser du FLERE FORSLAG PÅ SMAKER DU KAN HA SAMMEN MED CAMEMBERTEN I TERRACOTTA-SKÅL FRA GANGSTAD GÅRDSYSTERI.

Ingredienser

Stekt Gangstad camembert med soltørket tomat og oliven
1 camembert i keramikkskål fra Gangstad Gårdsysteri
1 ts fru timian spansk fest
1 ss soltørkede tomater i olivenolje
4 svarte, steinfrie oliven
5 blad basilikum
1 ts olivenolje

Stekt Gangstad camembert med Straumpølse
1 camembert i keramikkskål fra Gangstad Gårdsysteri
6 skive(r) straumpølse fra Inderøy Slakteri
1 ts olivenolje
0.25 ts fru timians gullkrydder

Stekt Gangstad camembert med honningnøtter
1 camembert i keramikkskål fra Gangstad Gårdsysteri
100 g blandede nøtter
2 ss honning
1 ss vann
1 ss fru timian kremet balsamico med dadler
1 ts flaksalt
1 glass tindvedbær-marmelade

Til servering
salt kjeks

Slik gjør du

Ta osten ut av kjøleskapet ca. 3 timer før tilberedning.

Sett stekeovnen på 160 grader over- og undervarme.

Stekt Gangstad camembert med oliven og soltørket tomat

Del osten i to på midten, sånn at du får en topp og bunn. Legg bunnen i keramikkskålen.

Kvern Spansk fest over bunnen. Hakk opp de soltørkede tomatene, olivenene og basilikumbladene og fordel dem over bunnen. Legg over ostelokket. Snitt opp lokket av osten i et rutemønster med en spiss kniv før du fordeler olivenoljen over. Kvern Spansk fest over til slutt.

Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek osten i ca. 20 minutter. Det er lurt å la skålen stå på et stekebrett, i tilfellet osten smelter litt fortere enn du hadde sett for deg. Så slipper du at den renner ned i stekeovnen.

Osten er ferdig når du kan stikke en kniv midt i og du kjenner at osten er helt myk midt i.

Stekt Gangstad camembert med Straumpølse

Ta osten ut av formen og skjær den i 6 kakestykker. Skjær 6 skiver av spekepølsen og plasser dem mellom kakestykkene og løft hele osten tilbake i formen. Fordel olivenoljen på toppen før du setter formen på nederste rille i stekeovnen.

Stek osten i ca. 20 minutter, til du kan kjenne med en kniv at osten midt i er helt myk

Stekt Gangstad camembert med honningnøtter og tindvedbær-marmelade

Del osten i to på midten, sånn at du får en topp og en bunn. Legg bunnen i keramikkformen.

Fordel 1 ss honning over bunnen og legg på ostelokket igjen. Snitt et rutemønster i osten og fordel olivenoljen over før du setter osten på nederste rille i stekeovnen og steker den i ca. 20 minutter. Osten er ferdig når du kan stikke en kniv midt i og du kjenner at osten er helt myk midt i.

Mens osten steker, lager du nøttetoppingen. Ha nøttene i en tørr stekepanne og rist dem på forholdsvis høy varme til de begynner å bli brunflekkete. Ha i honningen, vannet og balsamicoeddiken og smelt/kok det sammen. La det koke i 1 minutt før du heller det over på bakepapir. Fordel det utover etter beste evne. Dryss over flaksaltet.

Når det har blitt litt avkjølt, drar du nøttene fra hverandre. Plassér noen av nøttene på toppen av osten sammen med herlig tindvedbær-marmelade. Resten legger du i en skål ved siden av, til serveringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon