Sitrussalat med honningdressing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Sitrussalat med honningdressing

Sitrussalat med honningdressing er definitivt vinterens mest fargerike salat! Og den er skikkelig smakfull også! Da vi skulle ta disse bildene, ble jeg så fristet av min egen salat at jeg spiste opp hele porsjonen – altså det som er beregnet til fire personer! Ha ha ha!

I salaten bruker jeg både vanlige appelsiner, røde appelsiner og grapefrukt i tillegg til litt rødløk, honningristede nøtter og en honningdressing som iallfall jeg synes er så god at den kan drikkes.

Ettersom røde appelsiner har en mye kortere sesong enn vanlige appelsiner, kan de selvfølgelig erstattes av helt vanlige, oransje appelsiner.

Litt lenger ned i oppskriften finner du fremgangsmåten for hvordan du fileterer appelsinbåtene slik at sitrussalaten blir ekstra fin.

LES MER! Kos deg med en HERLIG SALAT MED KJERNER OG FRØ!

Ingredienser

Sitrussalaten
3 appelsin(er)
3 rød(e) appelsin(er)
2 grapefrukt
0.5 rødløk

Honningristede nøtter
20 g mandler
20 g pistasjnøtter
20 g hasselnøtter
40 g honning
1 klype flaksalt

Honningdressingen
40 g honning
3 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
0.5 sitron saften av
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper

Slik lager du sitrussalat med honningdressing

Honningristet

Start med å gjøre klar de honningristede nøttene. Grovhakk nøttene – inklusive mandlene – før du har dem i en tørr stekepanne og steker/rister dem til de begynner å bli brunflekkete.

Ha i honningen og la den smelte rundt nøttene. Dryss i saltet og rør det sammen. Så heller du blandingen over på et bakepapir og lar dem ligge der til avkjøling.

Filetering av appelsinene

For å få de fine båtene og skivene av all sitrusen, må vi starte med å skjære vekk alt skallet, inkludert alt det hvite. Skjær vekk endene på frukten først før du bruker en kniv for å skjære så nært inntil fruktkjøttet som du greier. Skjær også vekk hvis det er igjen noen hvite rester.

Det kommer til å renne en del saft av frukten når du fileterer den, og den vil du gjerne bruke i dressingen etterpå, så hold deg over en skål når du nå skal filetere.

Hold frukten i hånden og skjær løs båtene mellom de tynne hinnene i frukten.

Her har jeg filetert de vanlige appelsinene og grapefrukten, mens jeg har skåret de røde appelsinene i skiver. Fordel dem utover et fat etterhvert som du deler opp. Klem ut all saften fra restene fruktene over i skålen.

Skjær rødløken i så tynne skiver som du greier og dryss halvringene over frukten.

Honningdressingen

Ha honningen i en skål sammen med olivenoljen og rødvinseddiken og rør det sammen til honningen er oppløst.

Klem ut saften fra sitronen + hell i den appelsin- og grapefruktsaften du akkurat har klemt ut. Dryss i flaksalt og nykvernet pepper og bland sammen.

Klart for servering

Dra nøttene fra hverandre og dryss dem over salaten. Hell over honnoingdressingen og dryss noen mynteblad over til slutt.

Da er det klart for forfriskende og god sitrussalat med honningdressing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon