Det er mulig jeg høres sykt gammel ut når jeg skriver at jeg husker hvor eksotisk det var å spise vannmelon midt på sommeren! Den var superdyr, så vi fikk kanskje en skive eller to hver som vi nøt mens vannmelonsaften rant nedover haka og satte flekker på sommerkjolen!

Vannmelon så godt å bruke i ulike salater i tillegg til å gomle i seg i skiver, og her får den følge med solmodne tomater og en skarp og litt salt fetaost. Se gjerne etter den fetaosten som det faktisk står FETAOST på når du lager denne salaten.

LES MER: Sånn lager du en forfriskende vannmelonmojito!

Server gjerne tomat- og vannmelonsalaten til en PERFEKT GRILLET BIFF!

 

Tomat- og vannmelonsalat med fetaost og mynte

tilbehør til 4 personer

750 g vannmelon, uten skall
350 g tomater
4 ss god olivenolje
1 ss vineddik/balsamicoeddik
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft
1 liten potte mynte
200 g fetaost

Skjær både vannmelonen og tomatene i terninger. De kan gjerne variere litt i størrelsen, så blir det litt spill i salaten.

Bland sammen olivenoljen, eddiken, salt, pepper og sitronsaft og bland sammen med vannmelonen og tomatene.

Hakk opp mynten og smuldre fetaosten og bland det forsiktig inn. Fordel det så på et serveringfat.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *