En av mine guilty pleasures er butikkjøpt butterdeig. Navnet butterdeig er noe misvisende, siden den ikke er lagd med ordentlig smør (noe jeg bestandig velger når jeg lager min egen smørdeig). Likevel bruker jeg «butterdeigen» støtt og stadig, med stor frimodighet. Det er så fantastisk enkelt å bare ta en pakke opp fra fryseboksen, la deigen tine og sette i gang.

Her har jeg lagd superenkle butterdeigpinner som oftest forsvinner raskere enn den berømte duggen for sola. Spesielt når husets datter kommer i nærheten av dem.

PS! Jeg river parmesanen med et Microplane-rivjern, som river osten fint og i veldig tynne strimler. Bruker du et vanlig rivjern (som også går veldig bra), må du beregne litt mer ost.

Butterideigpinner med parmesan

snacks til 4 personer 

1 pk butterdeigplater, 450 g
1–2 ss hvetemel
2 ss olivenolje
25 g parmesan
1 ts flaksalt

Til servering
12 skiver god spekeskinke

Sett stekeovnen på 200 grader, varmluft, og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Tin butterdeigplatene. Dryss et tynt lag med hvetemel på benken og legg butterdeigplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til du får et rektangel på ca. 40 x 35 cm. Løft deigen opp innimellom, for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss på mer mel ved behov.

Pensle butterdeigen med oljen. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og dryss både den og saltet over. Skjær deigen i ca. 2 cm brede strimler. Snurr strimlene rundt noen ganger før du legger dem over på stekebrettene.

Stek pinnene i 16–17 minutter, til de har blåst seg opp og blitt gyllenbrune. Ta dem ut og la dem avkjøles på en bakerist.

Serveres med god spekeskinke.

Denne oppskriften er fra boken min «Fru Timians beste sommermat», og bildene er tatt av Studio Dreyer Hensley

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *