Umamismør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minutter

Porsjoner: 8

Umamismør

Når du vil at kryddersmøret ditt skal smake ekstra godt? Ja, da kan du lage deg en herlig porsjon med umamismør!

OK! Så hva er egentlig umami, tenker du kanskje? Umami er den femte smaken. Den kom inn blant søtt, salt, surt og bitter for ikke alt for lenge siden, og er nå «godkjent» som én av grunnsmakene.

Søtt og umami er faktisk de to eneste smakene som vi liker fra vi er født, mens alle andre smaker må vi venne oss til. Det er derfor mange sier at umami er smaken alle elsker, men få vet hva egentlig er. Kort forklart kan vi si at umamismaken er litt kjøttaktig. Og så er den veldig god.

Og det er altså denne gode, litt dype og runde smaken du får når du lager umamismøret. Det er superenkelt og kjapt å lage og du trenger to ingredienser: godt smør og Fru Timians Umamibuljong.

LES MER:  Her kan du kjøpe Fru Timians UMAMIBULJONG!

Umamismøret er perfekt å bruke på grillet kjøtt, grillede grønnsaker og på grillet fisk. Og å smøre et tykt lag på en god skive brød.

Ingredienser

Umamibuljong

200 g romtemperert smør
35 g fru timian umamibuljong

Slik gjør du

Ha det myke smøret i en bolle og hell i umamibuljongen. Pisk det sammen med en håndvisper, til det blir fluffy.

Ha det over i en passende skål. Dryss gjerne litt umamibuljong over.

Så er det klart for servering.

Umamismøret holder seg godt i kjøleskapet i mange uker, under forutsetning av at smøret fremdeles er holdbart.

3 kommentarer til “Umamismør”

    • Buljongen er super å bruke i gryter og supper, og i sauser. Jeg bruker gjerne litt også i både tomatsausen og i retter hvor jeg ønsker å få en enda litt mer fyldig smak. Jeg synes iallfall den er veldig anvendbar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon