Umamismør
Når du vil at kryddersmøret ditt skal smake ekstra godt? Ja, da kan du lage deg en herlig porsjon med umamismør!
OK! Så hva er egentlig umami, tenker du kanskje? Umami er den femte smaken. Den kom inn blant søtt, salt, surt og bitter for ikke alt for lenge siden, og er nå “godkjent” som én av grunnsmakene.
Søtt og umami er faktisk de to eneste smakene som vi liker fra vi er født, mens alle andre smaker må vi venne oss til. Det er derfor mange sier at umami er smaken alle elsker, men få vet hva egentlig er. Kort forklart kan vi si at umamismaken er litt kjøttaktig. Og så er den veldig god.
Og det er altså denne gode, litt dype og runde smaken du får når du lager umamismøret. Det er superenkelt og kjapt å lage og du trenger to ingredienser: godt smør og Fru Timians Umamibuljong.
LES MER: Her kan du kjøpe Fru Timians UMAMIBULJONG!
Umamismøret er perfekt å bruke på grillet kjøtt, grillede grønnsaker og på grillet fisk. Og å smøre et tykt lag på en god skive brød.

Ingredienser
Umamibuljong
35 g fru timian umamibuljong
Slik gjør du
Ha det myke smøret i en bolle og hell i umamibuljongen. Pisk det sammen med en håndvisper, til det blir fluffy.
Ha det over i en passende skål. Dryss gjerne litt umamibuljong over.
Så er det klart for servering.
Umamismøret holder seg godt i kjøleskapet i mange uker, under forutsetning av at smøret fremdeles er holdbart.




Dette er digg 😍 Vil gjerne ha andre tips til hva jeg kan bruke buljongen din til 😊👍
Buljongen er super å bruke i gryter og supper, og i sauser. Jeg bruker gjerne litt også i både tomatsausen og i retter hvor jeg ønsker å få en enda litt mer fyldig smak. Jeg synes iallfall den er veldig anvendbar 🙂
Dette er digg 😍 Vil gjerne ha andre tips om hva jeg kan bruke buljongen din til 😊👍
Jeg lagde dette idag å det smakte utrolig godt!
Skal bruke smøret som kryddersmør på løvstek idag, gleder meg 🙂
Nam! TUsen takk for det!