Salsa til tacoen!
Hjemmelaget salsa tar tacoen til nye høyder! De krever litt hakking og kutting, men utenom det er det riktig så fort gjort.
Den hjemmelagde salsaen gir en friskere smak til ferdige tacoen. Og, tacoen får litt mer mexikansk touch på smaken, for begge disse oppskriftene tok jeg med meg da jeg var på TACOTUR TIL MEXICO!
Les mer: Sånn lager du ditt eget hjemmelagde tacokrydder!
Du kan enkelt endre styrkegraden på disse to salsaene, med å justere både chilimengden og antall dråper med Tabasco som du bruker. Mine versjoner her, er litt sterke, men definitivt ikke hårreisende.
To salsaer
Jeg bruker to ulike Tabascoer her, men har du én flaske stående i hylla, går det veldig fint å bruke den samme i begge typene. Du kan også bruke annen type hot sauce til smakssettingen.
Les mer! Jeg har vært på besøk på Tabascofabrikken på Avery Island i Louisiana!
Lag gjerne også én eller begge salsaene og server som snacks sammen med tortillachips!

Ingredienser
3 tomat(er)
0.5 rødløk
1 rød chili
0.5 potte koriander
0.5 lime saften av
25 dråpe(r) tabasco
0.25 ts flaksalt
0.25 nykvernet pepper
Krydret salsa
3 tomat(er)
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
10 skive(r) jalapenos på glass
0.5 potte koriander
0.5 lime saften av
25 dråpe(r) tabasco gjerne med chipotle
0.25 ts kanel
0.25 ts spisskummen
0.25 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
Skjær tomatene først i ½ cm tykke skiver, så i biter. Finhakk rødløken og chilien. Jeg tar med frøene i chilien, men du kan jo gjøre som du vil. Grovhakk korianderen og klem ut saften av limen. Bland sammen alt og smak til med salt og pepper.
Salsaene blir ekstra god hvis den får stå i 30 minutter, slik at alle de gode smakene rekker å trekke inn i tomatbitene før du serverer tacoen.








Har du lyst til å teste ut mitt TACOKRYDDER? Det finner du her!