Pulled pork av svinenakke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer + marinering

Porsjoner: 10

Pulled pork av svinenakke

Svinenakke er det perfekte kjøttstykke å lage pulled pork av! Kjøttet har godt med marmorert fett i seg, som garanterer deg et saftig resultat.

Her har jeg erstattet den tradisjonelle bbq-sausen med smaken av tørkede urter, og serverer kjøttet med gode rotgrønnsaker.

Jeg tilbereder svinenakken i min Electrolux kombidampovn som gjør at jeg kan bruke litt høyere varme enn ved vanlig langtidssteking, fordi ovnen automatisk tilfører fuktighet inn i stekeovnen underveis og dermed sikrer et supersaftig resultat.

LES MER! Dette FÅRIKÅLKJØTTET SMELTER FULLSTENDIG PÅ TUNGEN

Fordelen med å bruke en kombidampovn til steking som dette, er nettopp at stekeovnen sprer en herlig damp inn i stekerommet gjennom hele steketiden. Jeg kan selv velge hvor mye damp jeg ønsker å tilføre underveis i stekingen. Jeg bare fyller opp vannbeholderen og klikker på full, høy, medium eller lav. Til svinenakken bruker jeg medium fukt.

LES MER! Her kan du lese mer om Electrolux 900 SteamPro

Om du ikke har en kombidampstekeovn, ville jeg redusert steketemperaturen til 125 grader og stekt til kjernetemperaturen på kjøttet når 86-87 grader.

Ingredienser

Svinenakken
3 kg svinenakke med bein
4 ts salt
2 ts nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
3 ss olivenolje
2 gulrot/gulrøtter
2 løk

Rotgrønnsakene
2 kg gulrot/gulrøtter
2 kg pastinakk
6 dl grønnsaksbuljong
4 ss honning
3 ts tørket oregano

Rotstappen
2 kg mandelpotet
100 g smør
5 dl melk
flaksalt
nykvernet pepper

Slik tilbereder du pulled pork av svinenakke

Du får det aller mest smakfulle resultatet hvis du krydrer svinenakken dagen før du skal steke den. Da rekker kryddersmaken å gå lenger inn i kjøttet.

Bland sammen krydderet i en bolle før du fordeler det utover hele kjøkkenet. Brun fingertuppene til å kna krydderet inn i kjøttet før du pakker det inn i matpapir og plast og legger det tilbake i kjøleskapet.

Sett stekeovnen på 140 grader, medium damp.

Varm olivenoljen i en stor stekepanne og brun svinenakken kjapt på begge sider. Skrell gulrøttene og løkene og del dem i store biter. Ha dem i en ildfast form. Legg svinenakken oppå. Stikk et steketermometer midt i kjøttet og sett formen i stekeovnen.

Nå skal dette steke til kjøttet får en kjernetemperatur på 86-87 grader. Det tar omlag 3 timer, men kan variere noe ut fra temperaturen på kjøttet når du la det inn og på hvordan formen du bruker leder varme. Så lenge som du bruker steketermometer, har du full kontroll.

Grønnsaksformen

Del opp gulrøttene og pastinakken i forholdsvis store biter og ha dem i en ildfast form. Kok opp vannet til grønnsaksbuljongen og rør ut både buljongen, honningen og oreganoen i den før du heller det over grønnsakene.

Sett grønnsaksformen i stekeovnen sammen med kjøttet når det kjøttet har ca. 45 minutter igjen. Når kjøttet er ferdig, tar du det ut og lar det hvile. Endre innstillingen på stekeovnen til 225 grader varmluft og stek til grønnsakene er møre og har fått gyllenbrune kanter.

Rotstappen

Skrell grønnsakene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe tørre før du har dem tilbake i kjelen igjen. Tilsett smøret og bruk en stapper for å mose det hele sammen. Jeg liker å ha en litt grov stappe til mat som dette, så jeg synes det er fint å ha noen små klumper i stappen. Du gjør som du vil. Pass bare på at du ikke rører og moser for mye. Da kan mosen bli seig og uapetittelig. Spe med melken og smak til med salt og pepper.

Klart for servering

Da er det bare å benke seg rundt bordet. Bruk to gafler for å rive kjøttet fra hverandre før servering.

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Electrolux Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon