Tex-mex-laks med tortillachips

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Tex-mex-laks med tortillachips

Folkens! La meg slå det fast med én gang: Tex-mex-laks med tortillachips er en skikkelig snaddermiddag! Så masse gode smaker og freshe farger. Jeg blir iallfall lykkelig bare av å se på dette serveringsfatet!

Jeg er så heldig å ha et samarbeid med Godfisk.no der jeg får være med å inspirere barnefamilier til å spise én fiskemiddag til i uka. Og for en stund siden tok jeg med meg kopper og kar – og fisk – til en trebarnsfamilie for å servere dem tre ulike fiskemiddager. Dette er første fiskemiddag i rekken.

Denne tex-mex-laksen slo stort an hos både små og store, og selv om de spiste tre middager etter hverandre, forsynte iallfall to av ungene seg tre ganger av denne herligheten.

LES MER! Her finner du gode tips på RASKE OG ENKLE MIDDAGER på GODFISK.NO

PS! Jeg vet ingredienslisten er ganske så lang, men det er riktig så enkle saker å lage!

Ingredienser

Laksen
500 g laksefilet uten skinn og bein
1.5 ts tacokrydder
1 ss olivenolje

Ovnsbakt søtpotet
1 søtpotet ca. 500 gram
3 ss olivenolje
0.5 ts salt
nykvernet pepper
0.25 ts chiliflakes

Syltet rødløk
50 g sukker
0.5 dl eddik, 7 %
1 dl vann
0.5 ts salt
1 rødløk

Tomatsalsa
350 g tomat(er) her bruker jeg litt forskjellige tomater
50 g paprika
15 greiner koriander
1 fedd hvitløk
2 ss ketsjup
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Resten av tilbehøret
1 avokado
1 lime
1 pose tortillachips

Slik lager du tex-mex-laks med tortillachips

Syltet rødløk

Start med den syltede rødløken. Den blir best når den får stå en liten stund.

Finhakk rødløken og ha i en bolle. Kok opp sukker, vann, eddik og salt og rør rundt til sukkeret er oppløst. Hell så væsken over rødløken og la det stå mens du gjør klart resten.

Søtpotetene

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Skrell søtpoteten og del den i terninger på ca. 2 x 2 cm. Fordel bitene utover et bakepapirkledd stekebrett og ha over olivenolje, salt, pepper og chiliflakes. Bland det sammen før du steker søtpotetbiene i ca. 20 minutter, til potetbitene er myke inni og gyllenbrune utenpå.

Tomatsalsa

Del tomatene og paprikaen i bittesmå terninger og ha i en skål. Grovhakk korianderen og riv hvitløkfefddet på den fine siden av et rivjern. Ha det, pluss ketsjup, salt og pepper i skålen og rør det sammen. Smak til med salt og pepper.

Laksen

Skjær laksen i terninger på ca. 2 x 2 cm. Dryss over tacokrydderet og bland det sammen.

Varm oljen i en stekepanne og stek lakseterningene på forholdsvis høy varme til de er akkurat gjennomstekte, eller rett før de er gjennomstekte.

Gjør alt klart

Del avokadoen i terninger og skjær limen i skiver eller båter.

Fordel alt på et stort serveringsfat og gled deg til en god middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid som jeg har med GODFISK.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon