Fyrstelig kake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fyrstelig kake

Det er noen kaker som helt selvfølgelig plasserer seg på lista over kaker som må være i hus før juleklokkene slår. Fyrstekaken er en av dem.

Fyrstekaken er egentlig ikke så veldig staselig å se til. Den ser nesten litt tørr ut. Men som vi vet, skinnet kan bedra! En perfekt stekt fyrstekake er akkurat så bløt inni at den gir litt etter når du skjærer i den, men ikke så bløt at den fremdeles er rå. Perfekt stekt smelter den nesten før den har kommet inn i munnen.

Fyrstelig kake

Dette trenger du for å bake 1 kake
100 g marsipan
125 g smør
250 g hvetemel + litt til utkjevling
125 g sukker1
½ ts bakepulver
1 stort egg
275 g mandler
275 g melis
4–6 ss kokende vann
3 ss sjokoladedråper
1 egg til pensling

Stekes på 180 grader i ca. 35 minutter. Smør en rundform på 24 cm, eller hjerteform som jeg har brukt her. Kle bunnen av formen med bakepapir, og smør sidene med smør eller bruk formfett.

Start med å legge marsipanen i kjøleskapet sånn at den blir kald. Del smøret opp i terninger og ha det sammen med hvetemelet oppi en food prosessor. Kjør med knivene til smøret er smuldret opp. Du kan med letthet gjøre dette for hånd også. Det tar litt lengre tid, men gir deg 5 rekreasjonsminutter. Ha i sukker, bakepulver og egg og kjør rundt noen ganger til alt er blandet. Deigen skal være myk, men fast. Er den for fast, har du i 1 ss vann.

Ta av 1/3 av deigen og legg til side. Kle formen med resten av deigen.

Rist mandlene på middels varme i en tørr panne noen minutter sånn at mandelsmaken kommer best mulig til sin rett. Ha så mandlene over i food prosessoren og kjør kniven rundt til mandlene blir grovhakket. La det fremdeles være litt klumper igjen. Ha i melisen og kjør kniven rundt én gang slik at det blir godt blandet. Riv marsipanen grovt og ha den oppi. Ha i det varme vannet og bruk en sleiv og rør til du får en fast mandelmasse.

Fordel mandelmassen oppå deigen i formen. Strø på sjokoladedråpene.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut resten av deigen til den er ca. 3 mm tykk. Pass på at den ikke setter seg fast. Nå kan du trinse ut tradisjonelle fyrstekakeremser, eller du kan bruke pepperkakeformer og få et litt mer julete utseende på kaka.
Pensle kaka med egg. Stek den på nederste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter. For å forsikre deg om at kaka er gjennomstekt, kan du stikke en tynn pinne ned i midten. Er den tørr og fin når den kommer opp igjen, kan du ta kaka ut av ovnen.

Fyrstelig kake

3 kommentarer til “Fyrstelig kake”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon