Saftig biffsandwich med ost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig biffsandwich med ost

Dette er perfekt mat hvis du er ute etter en lunsj som skal sette sitt gode preg på resten av dagen. Eller du vil ha en enkel, men litt morsom middag. Den passer dessuten perfekt dersom du er ute etter litt skikkelig snaddermat utpå kvellinga engang. Dette er rett og slett veldig godt samme når på døgnet du ønsker å spise det.

I oppskriften har jeg skrevet at du skal bruke mørbrad eller entrecôte. Vil du være litt mer luksuriøs, er det selvfølgelig ingenting i veien for å bruke en indre- eller ytrefilet heller.

Saftig biffsandwich med ost

Saftig biffsandwich

til 4 personer

4 skiver á 150 g mørbrad eller entrecôte
8 skiver godt brød
3-4 ss olivenolje
16 skiver ost med litt smak, gjerne Jarlsberg
salt
pepper
litt grønnsalat

Saftig biffsandwich med ost

Finn fram en grillpanne hvis du har. Sandwichene kan selvfølgelig også stekes i en vanlig stekepanne. Når du skal steke kjøtt på ganske sterk varme, som vi skal gjøre her, er det bestandig lurt å ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før vi skal steke det, slik at det rekker å bli romtemperert.

Pensle brødskivene med olivenolje på begge sider. Du skal bruke ca. halvparten av olivenoljen. Stek eller grill brødskivene i noen minutter på hver side på ganske sterk varme, til brødet begynner å bli sprøtt. Ta dem ut av panna og legg dem til side.

Om du bruker 4 skiver kjøtt, hver på ca. 150 gram eller 8 på halvparten av størrelsen, er i grunn det samme. For de store skivene må deles i to etter at du først har banket dem flate. Legg én og én kjøttskive mellom plastfolie, eller en brødpose, og bank dem flate med et kjevle eller et annet hendig slagvåpen.

Fordel osteskivene på halvparten av kjøttstykkene før du legger det resterende kjøttet på toppen. Ha på godt med salt og pepper. Bruker du en grillpanne, pensler du kjøttstykkene med resten av olivenoljen. I en vanlig stekepanne, kan du ha oljen, og eventuelt en klatt med smør, rett i pannen.

Stek biffene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.

Mens de steker, fordeler du salaten over halvparten av skivene. Legg biffene på salaten og en skive brød på toppen. Fordi det er en god del smeltet ost her, bruker ikke jeg noen annen dressing i tillegg, men det kan jo du bestemme selv.

Saftig biffsandwich med ost

Ett kommentar til “Saftig biffsandwich med ost”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon