Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!

Jeg vet det er mange som begynner å kaldsvette bare ved tanken på å lage og servere fiskemiddag til barna sine. Ungene vil ikke spise, du som forelder blir irritert og vips så har middagsbordet blitt en maktkamp du er dømt til å tape. Unngå for all del å lage en greie av at det skal være fisk til middag. Det verste du kan gjøre er å finne frem viktigstemmen og si «i dag skal vi ha fisk til middag, dere!» Øv på å bruke tacostemmen når ungene lurer på hva som er til middag.

Hjemmelagde fiskepinner er en bra fiskemiddag å få inn i repertoaret. De aller, aller fleste unger liker fiskepinner fra frysedisken. Og da er det bare snakk om å venne seg til en litt annen smak før ungene liker din utgave også. Det smaker litt mer fisk av de hjemmelagde. Rett og slett fordi de inneholder mer fisk. Selv synes jeg disse smaker vanvittig mye bedre.

Kanskje du skal prøve dem til middag i morgen?

Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!

Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!

Dette trenger du til 4 personer

Fiskepinner
600 g seifilet uten skinn
150 g mandler
2 egg
1-2 dl hvetemel
1 ts salt
nykvernet pepper
25 g smør
2 ss solsikkeolje

Remulade
1 egg
1 vårløk
2 ss lettrømme
1/2 ts dijonsennep
1 knivodd paprikapulver
1-2 ts sitronsaft
1/4-1/2 ts salt
nykvernet pepper

Grønnsaker
150 g sukkererter
2 gulrøtter
1 boks (400 g) hestebønner eller andre bønner
2 ss olivenolje
150 g frosne erter
1/2 ts salt
nykvernet pepper

Start med remuladen. Legg egget i kaldt vann i en kasserolle. Kok opp og la vannet koke i 8 minutter. Hell ut vannet og la det renne kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Fjern skallet. Del egget både sidelengs og på langs i en eggdeler. Skjær opp vårløken i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til remuladen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!

Del fiskefiletene i to på langs der hvor raden med ben sitter slik at du samtidig fjerner beinene. Del så hver av bitene enda en gang langsetter. Så kutter du i ca. 8 cm lange pinner. For å få en liten vri på fiskefingrene, ruller jeg dem i mandelsmuler. Og for å lage smulene, kjører jeg mandlene i food processoren. Du kan også bruke griljeringsmel eller daggammel loff som du smuldrer opp.

Ha hvetemelet i en dyptallerken, pisk lett sammen eggene i en annen og ha mandelsmulene i en tredje. Så dypper du fiskebitene i samme rekkefølge. Dryss over salt og pepper etterpå.

Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og stek fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Du må sikkert steke i flere omganger. Du kan holde de ferdigstekte fiskepinnene varme i stekeovnen på 100 grader i mens.

Del opp sukkerertene i tynne strimler. Skrell gulrøttene og del dem i tynne skiver. Skulle du greie å få tak i ferske bønner, bruker du det. Hvis ikke, heller du de hermetiske over i et dørslag og skyller dem i kaldt vann.

Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!

Ha oljen i en panne sammen med resten av ingrediensene. Fres det på forholdsvis sterk varme i noen minutter. Serveres med kokte poteter.

2 kommentarer til “Fiskepinnemiddagen som hele familien elsker!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon