Hvis du har lyst til å endre litt på den vanlige fredagstacosoppskriften, kan jeg kanskje friste med denne? Her har jeg byttet ut den sedvanlige kjøttdeigen med en godt marmorert entrecôte i tillegg til at jeg har lagd en tomatsalsa og en skikkelig guacamole.

Skikkelig god!

Fredagstacos med en liten vri

Dette trenger du for å lage tacos til 4 personer

600 g entrecôte
smør til steking
salt
pepper
2 endvie salathoder
150 g fetaost
12 tacoskjell

Tomatsalsa
4 stk tomater
1 stk liten løk
1 fedd hvitløk
1–2 stk jalapeños (bruk den typen som du kjøper på glass, 8-10 ringer)
saft av ½ sitron
1 neve frisk koriander
salt
pepper

Guacamole
2 ts smør
2 ts nøytral olje
3 stk jalapeños
1 løk
1 ½ ss sitronsaft
3 avocado
1 neve koriander
salt

Skjær kjøttet i strimler som er ca. 1 ½ cm brede. Ha smør i en varm stekepanne og stek halvparten av kjøttet i noen minutter. Strø over salt og nykvernet pepper. Hell det over på en skjærefjel. Gjenta med resten av kjøttet. Hakk opp kjøttet i mindre biter.

Vask salaten og tørk den godt. Riv den opp i mindre biter. Del også fetaosten opp i biter. Varm tacoskjellene i stekovnen, etter anvisning på pakken.

Fordel salat, kjøtt, tomatsalsa (se oppskrift under), og fetaost i skjellene, og en god klatt med guacamole ved siden av.

Fredagstacos med en liten vri

Tomatsalsa
Denne salsaen er ypperlig til nesten all slags texmex-mat. Den kan varieres etter hva du har tilgjengelig.
Her må du bruke gode solmodne tomater. Skjær opp tomaten i småbiter. Finhakk løk, hvitløk og jalapeños. Bland alt. Ha over sitronasaft og grpvhakket koriander. Smak til med salt og pepper.

Fredagstacos med en liten vri

Guacamole
Det finnes en utall av guacamoleoppskrifter. Denne har en litt annen vri enn de fleste andre jeg har smakt. Skal du ha med barn rundt bordet, kan  jalapenosen kuttes ut, eller mengden reduseres.

Ha smør og olje i en panne sammen med finhakket løk og jalapeños. Stek i 3–5 minutter. Ha i sitronsaft og salt. Sett det til side og la det bli kaldt. Tilsett avocadoene og mos det hele sammen. Hakk korianderen og tilsett halvparten. Smak til med salt. Strø over resten av korianderen like før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *