Hjemmebakt knekkebrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmebakt knekkebrød

Sprø, deilige og veldig lettvinte knekkebrød, er skikkelig godt! Det er en god stund siden jeg har bakt dem hjemme her nå, men etter å ha fått en pose med kjempegode knekkebrød tidligere i dag, ble jeg inspirert til å lage nye ladninger her hjemme også.

Hjemmebakt knekkebrød

Har du lyst til å lage? Her har du oppskriften:

Grove knekkebrød

40 stykker
4 dl sammalt grovt rugmel
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl gresskarfrø
1 ts salt
2 ts sukker
7 dl vann

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Rør sammen alt det tørre i en bolle og hell over vannet. Bland det sammen og la det stå å svelle i 3-5 minutter før du fordeler røra på de to stekebrettene. Bruk en slikkepott til å fordele røra jevn utover begge brettene. For å greie å bryte opp knekkebrødene når de er ferdig stekte, ruter du dem opp før steking. Jeg synes det er vanskelig å skjære ettersom det er så mange hele korn, så jeg bruker en kniv og drar litt sånn fram og tilbake slik at jeg bokstavelig talt får vei i vellinga. Jeg ruter opp hvert brett til 20 biter. Sett brettene inn i stekeovnen.

Jeg steker knekkebrødene slik:

  1. 40 minutter vanlig.
  2. 10 minutter med 5-6 cm glippe på stekeovnsdøra.
  3. 10 minutter med lukket stekeovnsdør.

Hvis stekeovnen din steker litt skjevt, noe de aller fleste stekeovner gjør, er det lurt å vri stekebrettene rundt en gang midtveis i stekingen. Hold et øye med knekkebrødene de siste 5-10 minuttene slik at de ikke blir brente.

Legg knekkebrøden over på en bakerist og knekk dem opp med det samme. Dersom noen av knekkebrødene ikke er helt sprø, legger du dem tilbake på stekebrettet og tørker dem i noen minutter til.

Knekkebrødene holder seg fint i en kakeboks.

 

6 kommentarer til “Hjemmebakt knekkebrød”

  1. Har bakt disse knekkebrødene flere ganger. De er både sunne og svært velsmakende. Men av og til så synes jeg knekkebrødene er mere harde enn sprø. Har du noen ide om hva jeg gjør feil? Jeg blir nesten bekymret for plumbene mine når jeg spiser dem.

  2. Heia!
    Jeg baker disse med jevne mellomrom, og har gjort en liten vri: jeg dropper sukkeret, men bruker flytende honning oppå knekkebrød- deigen FØR steking, liksom tegner striper med honningen over røra. Knekkebrødene blir litt brunere der honningstripene havner, men smaken blir overraskende og søt! Noen ganger tar jeg ca. 1 ss med hel karve oppi, også, for å gi enda en ny opplevelse når de treffer smaksløkene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon