Lammeboller og pasta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammeboller og pasta

Kjøttboller og pasta er en av middagsrettene som alltid går hjem. Det er aldri en dag som ikke passer for en kjøttbolle eller to. Det funker samme om det er varmt eller kaldt ute. Når jeg lager kjøttboller har husmorgenet mitt en ekstra tendens til å snike seg fram, noe som betyr at når jeg først står der og ruller boller, lager jeg en porsjon eller to ekstra. Så fryser jeg ned de ekstra liggende rå på et plastkledd stekebrett. Og dekket av plast over, selvfølgelig. Når de er gjennomfrosset har jeg dem oppi en zip-pose og vips, så er jeg godt utstyrt for en travel ettermiddag som jeg vet vil komme!

Til disse bollene bruker jeg lammekjøttdeig, noe som ikke er veldig vanlig å bruke i det norske kjøkkenet. Utrolig dumt egentlig, for lammekjøttdeig er veldig godt! Om du nå ikke skulle finne lammekjøttdeig i en butikk i din nærhet, er det fullt mulig å bruke samme oppskrift og fremgangsmåte til vanlig kjøttdeig også.

Lammeboller og pasta

Dette trenger du til 4 personer
Lammeboller
400 g lammedeig
1 stk egg
2 ss semulegryn eller brødrasp
2 ss ferskrevet parmesan
1 ts tørket timian
1/2 ts malt spisskummen
1 ts salt
pepper

Pasta med tomatsaus
1 stk løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
noen grener fersk timian, ev. 1 ts tørket
1 ts sukker
salt
pepper
400 g pastaskruer

Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og rør det godt sammen. Jeg liker best å bruke fingrene til å blandet dette sammen, men du gjør som du vil. Rull ut små boller, det blir ca. 30 stykker, og plasser dem på bakepapir på et stekebrett. Stek dem enten på 225 grader i stekeovnen i 10-12 minutter eller i stekepannen med smør og olje.

Pasta med tomatsaus
Finhakk løk og hvitløk og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i noen minutter til løken har blitt blank og myk. Ha i tomater. Du kan gjerne bruke ferdig knuste tomater. Bruker du tørket timian, har du den i nå. La dette småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett ferske timianblader og smak til med sukker, salt og pepper. Nå kan du enten la tomatsausen være sånn eller bruke en stavmikser slik at den blir helt klumpfri.

Mens tomatsausen koker, koker du pastaskruene i godt saltet vann. Kok dem ett minutt kortere enn det som står på pakken. Ellers vil de fort bli for mye koke når du heller den varme tomatsausen over etterpå. Ha pastaen over i et dørslag og opp i en bolle. Hell over tomatsausen og bland det sammen.

 

 

4 kommentarer til “Lammeboller og pasta”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon