Ostefylte laksefileter og ratatouille

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ostefylte laksefileter og ratatouille

Dette er en god, gammel klassiker i familien – laksefileter fylt med kremost, servert med ratatouille. Her hjemme var ratatouille lenge ensbetydende med animasjonsfilmen ved samme navn – Pixar`s eminente film om rotta Remy som begynner å kokkelere på et av Paris` beste matetablissement. Jeg har sett filmen mange ganger, og blir like fasinert hver gang over alle de fantastiske rettene som blir kreert på dette kjøkkenet. Remy er en stor kunstner!

Foruten da å være en amerikansk animasjonsfilm, er ratatouille er en klassisk fransk tomatsaus lagd av et utvalg gode grønnsaker og tomater. Sausen kan spises både varm og kald, alene eller som tilbehør til en annen rett. Ratatouille passer til både kjøtt, fugl eller fisk. Her er det altså laksefileter som slå følge.

Ostefylte laksefileter og ratatouille

Dette trenger du til 4 personer
4 laksefileter á 200 g
1 fedd hvitløk
4 ts kremost med krydder
salt
pepper
litt frisk rosmarin
noen dråper olivenolje

Ratatouille
½ aubergine
2 fedd hvitløk
1 rødløk
2 ss olivenolje
1 liten squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks knuste hermetiske tomater
2 laurbærblad
1 ts sukker
salt
pepper
1 liten gren frisk rosmarin, ev. ½ ts tørket
1 gren frisk timian, ev. 1 ts tørket

Ostefylte laksefileter og ratatouille

Fisken skal stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Start med ratatouillen. Aubergine har en litt bitter smak, så for å fjerne den skjærer du den opp i ½ cm tykke skiver. Strør et lag med salt på begge sider av skivene og lar dem ligge i 20-30 minutter før du skyller dem godt med kaldt vann og tørker av dem med papir.

I mellomtiden finhakker du hvitløken og deler opp rødløken i båter. Ha det i en stekepanne, med høye kanter, sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i ca. 4 minutter. Del opp squashen og paprikaen i små firkanter, ca. ½ x ½ cm. Ha i stekepanna. Nå begynner kanskje auberginen å bli klar til skylling. Del den også opp i små terninger og ha i panna.

Når alle grønnsakene har surret i panna noen minutter, heller du i tomatene og har i resten av ingrediensene. La det stå og småputre i 15 minutter.

Her bruker jeg laksefileter uten både skinn og bein, men det spiller ingen rolle om skinnet fremdeles sitter på. Beinene er greit å fjerne med en tang før du setter i gang.

Skjær et hull midt i fiskefiletene, fra siden. Det bør være 5-6 cm bredt. Finhakk hvitløken og bland den med kremosten. Fordel blandingen i de fire fiskestykkene. Legg dem over i en ildfast form. Strø over salt og pepper og litt rosmarin. Stekes midt i stekeovnen.

Når fisken er ferdig, har jeg over bittelitt god olivenolje over hvert av stykkene.

Ostefylte laksefileter og ratatouille

God middag!

 

4 kommentarer til “Ostefylte laksefileter og ratatouille”

  1. Dette blir vår mandagsmiddag ?
    Jeg lager ofte middager fra din blogg. Sitat fra min datter på 17 «hvordan skulle vi overlevd uten Fru Timian» ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon