Taco med scampi og ananassalsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Taco med scampi og ananassalsa

Tenk deg tortillalefser på en dag som ikke er fredag, fyllt med noe som ikke er verken kjøttdeig eller kylling! Ja det er faktisk fullt mulig! Godt er det også. I dagens oppskrif har jeg gått til det skrittet at jeg til og med lager tortillalefsene selv, men det trenger du slett ikke. Det funker også veldig bra med de som de kjøper ferdig i butikken. Fyllet derimot, det må du lage selv! Men det er lett som bare det. Du tiner noen scampi, renser dem og lar dem marinere en liten stund sammen med godt smør, sitron, persille, chili og hvitløk. Og, ja; du må bruke rå scampi. Ferdig kokte blir seige i løpet av 20 sekunder og er fullstendig ubrukelige i denne sammenhengen.

En syrlig ananassalsa med chili og koriander er helt perfekt til. Kos deg! Det har jeg gjort!

Taco med scampi og ananassalsa

 

Dette trenger du til 4 personer
400 g scampi
1 chili
3 fedd hvitløk
75 g smør
skall av 1 sitron
1 neve persille
salt
4 store eller 8 små tortillas

Ananassalsa
1 stk sjalottløk
1 stor tomat
½ stk ananas
¼– ½ stk chili
1 neve frisk koriander
saft av ½ lime
salt
pepper

Tortilla
250 g potet
25 g smult
250 g maismel
ca. 250 g hvetemel
1 ½ ts salt
½ ts gurkemeie
1 dl vann

Taco med scampi og ananassalsa

Tin og rens scampiene. Skjær et snitt langs ryggraden og fjern tarmen. Del chilien i to på langs og skrap ut frøene. Finhakk chili, hvitløk og persille. Smelt smøret og bland det med krydderet og sitronskallet. Ha salt på scampiene og ha dem i marinaden. Nå har smøret stivnet noe, men bare gni blandingen rundt scampiene. La dem marineres i 10 minutter. Grill scampiene i en grillpanne til de er rosa. Det tar bare noen få minutter.

Fordel scampiene i tortillaene sammen med ananassalsa.

Ananassalsa
Finhakk sjalottløken. Del tomaten og ananasen i små, fine biter. Del chilien i to på langs og skrap ut frøene. Finhakk så mye som du vil ha. Chilien kan utelates dersom unger også skal spise. Grovhakk koriander og bland det inn sammen med limesaften. Smak til med salt og pepper.

Tortilla
I Mexico trykker de alltid ut tortillaene i en tortillapresse, men det er det de færreste av oss som har her i Norge. Det er dessuten vanskelig å få tak i det maismelet som de bruker i sine maistortillaer. Maismelet du får kjøpt her, har som oftest ikke de samme bindingsegenskapene som det mexikanske. Derfor blander jeg mais- og hvetemel. Jeg bruker dessuten litt kokt potet, for at deigen skal bli lettere å kjevle ut.

Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos dem med en potetmoser.

Smelt smulten og bland den sammen med potetmosen, maismelet, mesteparten av hvetemelet, samt salt, gurkemeie og vann. Kna det godt sammen. Tilsett eventuelt mer hvetemel for at deigen skal bli fast og fin. Får du ikke tak i maismel, kan du også lage lefsene av bare hvetemel.

Dryss et godt lag med hvetemel på benken, ta av en deigklump på størrelse med en golfball og kjevle den ut så tynt du greier. Løft på lefsen innimellom for å forsikre deg om at den ikke sitter fast. Ha eventuelt på mer mel. Børst av mesteparten av melet før du steker lefsen.

Har du en takke, bruker du den, men det går helt fint å steke tortillalefsene i en tørr teflonpanne. Bruk medium varme. Stek den på den ene siden til den blir brunflekkete, ca. 1 minutt. Snu lefsen og stek den 20–30 sekunder på den andre siden. Legg den over på et fat og legg et klede over.

Lefsene holder seg myke i 1–2 dager. De kan også fryses ned.

 

 

Ett kommentar til “Taco med scampi og ananassalsa”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon