Grillet entrecôte med aspargeskrem og gulrøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet entrecôte med aspargeskrem og gulrøtter

Jeg velger meg oftere en godt marmorert entrecôte enn en indre- eller ytrefilet. Èn ting er prisen – du får mer for pengene når du kjøper entrecôte. Men enda viktigere er det faktum at du får med deg mer smak av det marmorerte entrecôtekjøttet. For fettet er en av de store smakssetterne i kjøtt. Og vil du ikke ha så mye fett, får du heller skjære det vekk når kjøttet er ferdig stekt. Ikke før!

Du trenger ikke ha sommer og fint være for å grille. Med en grillpanne, går det riktig så bra inne på kjøkkenet også.

Grillet entrecôte med aspargeskrem og gulrøtter

Oppskrift på grillet entrecôte med aspargeskrem, smørdampede gulrøtter og poteter
4 personer

4 x 150 g godt marmorerte entrecôtestykker
600 g nypotet
3–4 gulrøtter
25 g smør
1 bunt, ca. 225 g asparges
1 1/2 dl kremfløte
2 ss olivenolje
Maldonsalt
nykvernet svart pepper

Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert før du starter. Det tar minst 30 minutter.

Vask potetene godt før du koker dem i godt saltet vann til de er møre. Skrell gulrøttene og del dem i staver. Får du tak i lange, smale ferske gulrøtter, bruker du det. De ser lekrere ut enn de jeg bruker på bildet og trengs ikke å deles i staver. Ha gulrøttene i en kjele og ha i nok vann til at det akkurat dekker. Ha i smøret og kok gulrøttene møre.

Fjern den nederste biten på aspargesen. Del resten opp i mindre biter og ha bitene i en kasserolle sammen med fløten. Kok opp og la det småkoke i 5–6 minutter til aspargesen er mør. Bruk en stavmikser og mos til du får en klumpfri krem. Smak til med ca. 1 ss olivenolje, salt og pepper.

Pensle resten av olivenoljen på kjøttstykkene før du drysser over Malondsalt og godt med nykvernet pepper. Varm grillen eller grillpanna og stek på sterk varme i 3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 2 minutter før servering.

Grillet entrecôte med aspargeskrem og gulrøtter

 

 

3 kommentarer til “Grillet entrecôte med aspargeskrem og gulrøtter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon