Regn ute og is inne!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Regn ute og is inne!

Noe må man finne på når regnet fosser ned utafor vinduet og det er midt i juli. Jeg vil ha sol og varme, solbrente skuldre og unger som plasker i vannet rundt meg. Her må det store mengder med is til, for å komme i rett stemning. Myk, halvsmeltet hjemmelaget is. Kan det bli bedre? Knapt nok!

Du kan lage is selv om du ikke har en ismaskin. Det er litt ekstra jobb, men har du først smakt hjemmelaget is vet du at intet minutt var bortkastet. En ismaskin rører rundt væsken, som skal bli til is, mens den fryses ned. Da røres det inn luft og du får en is som blir myk og som ikke krystaliserer seg. Uten ismaskin må du gjøre dette for hånd. Ha først ismassen i en tett isboks. Sett den i fryseren i 2–3 timer. Ta den ut og ha den opp i foodprosessoren. Pisk det godt. Ha det opp i isboksen igjen. Så må du gjenta denne prosessen 2 eller 3 ganger til mens den fryser.

Husk alltid å ta opp isen og sett den i kjøleskapet en liten stund før den skal serveres. Smakene kommer best fram når den er temperert.

Regn ute og is inne!

Sjokoladeis
4–5 porsjoner

50 g mørk kokesjokolade, 70%
100 g melkesjokolade
2 dl melk
2 dl fløte
1 ts vaniljesukker
50 g sukker
1 cm fersk chili, uten frø

Bruker du vanlig kokesjokolade som inneholder rundt 45% kakao, kan du redusere sukkeret til 30 g. Ellers blir isen for søt. Sjokolade med 70% kakaoinnhold får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger.

Finhakk kokesjokoladen og  ha den i en bolle. Ha melk, fløte, vaniljesukker og sukker i en kasserolle og varm det opp til kokepunktet. Det skal ikke koke. Hell det over sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Finhakk chilien og ha i. Sett det i kjøleskapet til det blir helt kaldt. Så har du det i ismaskinen eller i isboksen. Se forklaring over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon