Madeleinekjeks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Madeleinekjeks

Mmmm………..
Nybakte småkaker som smelter på tunga! Det er bare så godt! Jeg elsker kjeks og kaker som er så fulle av smør at de blir lette som fjær. Ganske spesielt det, egentlig. At når du har massevis av smør i en deig – ta foreksempel croissanter eller berlinerkranser – så blir resultatet, så fremt du har behandlet råvarene som du skal, fjærlett, smelter på tunga og får den fantastiske smørsmaken!

Disse små lekkerbiskenene heter Madeleine, og du må faktisk ha et eget madeleinebrett for å lage dem, og se så utrolig lekre de blir! Fint ønske til neste bursdag. Jeg har kjøpt min form hos Cacas.

Oppskriften er temmelig enkel og de er kjappe å lage.

Madeleinekjeks

Dette trenger du til 24 madeleinekaker
120 g smør
75 g  blansjerte mandler
skall av 1 sitron
100 g hvetemel
100 g sukker
bitte litt Maldonsalt
3 egg

Madeleinekjeks     Madeleinekjeks

Madeleinekjeks     Madeleinekjeks

Sett stekeovnen på 180 grader. Smelt smøret og la det avkjøles litt. Har du ikke blansjerte mandler, heller du kokende vann over vanlige mandler og lar dem ligge i det til at skallet løsner. Fjern skallet.

Ha mandlene i en food processor og kjør til det har blitt helt smulete. Vask sitronen godt og riv det gule av skallet. Bland det sammen med mandlene. Bland det sammen med hvetemelet, sukkeret og den bitte lille klypa med Maldonsalt. Pisk eggene til de er på vei til å blieggedosis. Bland inn det tørre og pisk det inn. Hell over smøret til slutt og rør det forsiktig inn. Pensle madeleinformene med smeltet smør og fordel røren oppi. Bruk en skje eller ha røren oppi en stor sprøytepose.

Stek småkakene midt i stekeovnen i 12-14 minutter. Hvelv dem ut og legg dem over på en bakerist. Smør formen en gang til og hell i resten av røren.

Madeleinekjeks

Slik blir de seende ut på undersiden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon