Alle trenger vi å ha noen skikkelig gode oppskrifter på langpannekaker! Og det er definitivt dette! Denne sjokoladekaken er supersaftig, er enkel og kjapp å lage, og den bruker å slå an hos både store og små. Den er dessuten veldig kjekk å lage dagen før den skal serveres for den blir bare enda saftigere når den får stå natten over.

En annen populær langpannekake her på bloggen, er denne krydderkaken med sjokoladeglasur!

Du trenger ikke å bruke miksmaster for å lage denne kaken. Du bare smelter sammen smør og sjokolade, så blander du alt det tørre med det våre og heller det over i en bakepapirkledd langpanne. Dette er en stor oppskrift, så selv om du har en stor langpanne (min er på ca. 40 x 34 cm) får du en høy og fin kake!

Oppskrift på saftig sjokoladekake med sjokoladeglasur i langpanne

langpannen min er ca. 35 x 40 cm

Kakerøren
400 g smør
100 g mørk sjokolade (jeg bruker 70 %)
650 g hvetemel
300 g sukker
300 g mykt brunt sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
50 g kakao
4 egg
3 dl rømme, seterrømme eller lettrømme
4 dl melk

Sjokoladeglasuren
150 g smør
50 g sjokolade (jeg bruker 70 %)
1-2 ts pulverkaffe (jeg bruker espressopulver)
1 ts vaniljesukker
15 g (1 ss) kakao
400 g melis
1 egg
kokosmasse til strøssel

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme og kle en langpanne med bakepapir.

Smelt sammen smør og sjokolade. Ha alt det tørre i en stor bolle. Rør med en visp sånn at eventuelle klumper av det brune sukkeret forsvinner.

Knekk i eggene, ha i rømmen, melken og den smeltede sjokoladen og smøret og rør det hele sammen til en klumpfri røre.

Hell røren over i langpannen og sett den på nest nederste rille i stekeovnen. Stek kaken i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt.

La den avkjøles på en bakerist. Det er lurt å vente til kaken er nesten helt avkjølt før du har på glasuren.

Smelt sammen smør, sjokolade og pulverkaffe. Ta det av varmen. Ha i vaniljesukker, kakao og melis og rør til du får en klumpfri glasur. Ha i egget og rør det godt inn til du får en glatt og fin glasur. Hell den over kaken og fordel den jevnt utover.

Dryss kokosmasse eller annen strøssel over kaken så snart du har fordelt utover glasuren.

Del opp i stykker og rop inn flokken!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei.
    Jeg er ei dugnadsdame og elsker å bake. Denne langpannekaken skal jeg bake når jeg kommer hjem, tror helt sikkert at den er kjempegod og veldig lettvint.
    Nam, nam.

  2. Om du lager den dagen før servering, venter du med glasuren til servering? Skal den stå kaldt eller i ovn over natten? 😊

    • Hei Trine!
      Hvis du ikke skal ha verken melk eller rømme i den, ville jeg brukt soya- eller havremelk istedenfor vanlig melk. Rømmen kan du erstatte bare med vann, men da må du tilsette litt syre fordi du bruker natron som hevemiddel. Det holder med en skvis sitron. Jeg tror det bør gå riktig så bra. Lykke til!

  3. Har nettopp laget denne kaken. Stekte den i 25 min, sjekket med pinne om den var gjennomstekt. Det var den. Men den falt litt sammen, skulle vel stått litt lenger i ovnen?

    • Hei Unni! Ja, da høres det ut som den burde vært stekt litt lenger. Da håper jeg du prøver den igjen en annen gang og lar den steke litt lengre. 🙂

  4. Når du skriver ‘smør’, betyr det meierismør, eller margarin?
    Den er vel grei å fryse ned også, kanskje?

  5. Høres ut som en god kake😊
    Når du skriver pulverkaffe, bruker du selve kaffepulveret eller er den ferdig utblandet (som i en vanlig kopp kaffe ) ? 🤔

    • Hei Anne Grete! Her bruker jeg bare pulverkaffen som jeg smelter sammen med resten av ingrediensene til glasuren 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *